Jouw mening over…

Mijn collega van Religie.blog.nl berichtte vandaag over het feit dat een vrouwelijke moslim-voetballer in Canad een rode kaart heeft gekregen voor het dragen van een hoofddoek tijdens de wedstrijd. Een scheidsrechter stuurde de 11-jarige Asmahan Mansour van het veld, toen zij tijdens een damesvoetbalwedstrijd weigerde haar hoofddoek af te doen.
Spiritualiteit.blog.nl hoort graag wat de lezers hiervan vinden.

Klik hier om het hele artikel op Religie.blog.nl te lezen en reageer ook op Spiritualiteit.blog.nl!

(Bron illustratie: Religie.blog.nl)

Lees ook:Jouw mening over… spiritualiteit
Lees ook:Wist je dat…
Lees ook:Atheisme versus geloof
Lees ook:Jouw mening over… spiritualiteit en wetenschap
Lees ook:Spiritualiteit.blog.nl viert 3-jarig jubileum

71 Reacties // Reageer

71 thoughts on “Jouw mening over…

 1. De-Voice

  Ook via onze website tracht ik in de loop van deze week een reactie te plaatsen op de oproep die geplaatst werd, met betrekking tot 17 oktober 2006.

  … Mijn reactie:
  De energie die onze Schepper ons aanreikt, en de voorzieningen die het scheppingsplan dienen, hebben altijd nood aan onze positieve deelname, als die vanuit het hart gegeven wordt en met “Geloof en Liefde” uitgezonden wordt, tot nut van de hele schepping.

  Wat we daarin niet mogen vergeten: “Niet mijn wil, maar UW wil geschiede, Vader”.
  Want maar al te vaak maakt de mens de vergissing, om te veronderstellen, dat wat goed is ook overeenstemt met wat er in verlangen of verwachting van het ego ligt.

  Ik kan de oproep steunen, voor wat betreft de positieve gedachte die gegeven wordt aan het verdelen van “geloof en liefde” ten behoeve van vrede voor de hele schepping.

  Ik kan me niet verbinden in de oproep dat deze gedachte enkel op het aangekondigde tijdstip van belang zou zijn.
  Uit Gods Geest leren we, dat de energie, zoals die hier in “de violette straal” vernoemd wordt, een energie is, die naarmate we ZIJN dag naderen steeds in intensiteit zal toenemen.

  genegen groetjes,
  De-Voice

    /   Reply  / 
 2. Karla

  Ik snap er niets van! Wat moet er nou precies gebeuren op 17 oktober?

  Groetjes, Karla

    /   Reply  / 
 3. Noortje

  Ik vind het een hele mooie gedachten om met zijn alle positieve energie/gedachten uit te zenden. En ik zal dit zeker steunen. Maar voor mij is het onduidelijk wat dit met 2012 te maken heeft. En waarom dat het dan zou plaatsvinden.

  Maar positief denken is altijd goed!

    /   Reply  / 
 4. Layla

  Helemaal mee eens Noortje!

    /   Reply  / 
 5. Bob

  Ik heb middels een medium in Belgie een gelijk bericht te horen gekregen. Ben op internet gaan zoeken en kwam de volgende site tegen met meer informatie. Voor degene die geinteresseerd zijn:

  http://groups.google.com/group/mission1017

    /   Reply  / 
 6. Layla

  Dankjewel Bob!
  Groetjes, Layla (redactie)

    /   Reply  / 
 7. Antoinette

  Het is beslist zeer schadelijk om positief te denken tijdens die kracht. Iedereen die een beetje nadenkt weet dat positief denken een polariserende werking heeft! En aldus een krachtige impuls geeft aan het kwade en negatieve. Vooral Taoïsten ijveren al eeuwen om die eeuwige foute denkwijze te corrigeren. Daarom heet het Taoisme ook de weg van het midden. Het gaat erom de neutrale kracht, de Yuan Chi, te leren openen in jezelf. Die kracht is de levensenergie zelf en brengt alles voort.

  Het is daarom een miljoen maal verstandiger om je tijdens de UV-straal te openen voor de neutrale kracht. Het laatste wat onze planeet nodig heeft is mensen die positief gaan denken. Dat is de laatste nekslag.

  Misschien kun je de mensen die hier zo over in de war zijn een mailtje sturen.”

  NEUTRALE KRACHT daar gaat het dus om. Dat is ook openheid en overgave denk ik.

    /   Reply  / 
 8. Layla

  “Het laatste wat onze planeet nodig heeft is mensen die positief gaan denken.”
  Heb je enig idee hoe vreemd dit klinkt, Antoinette? Ik heb er overigens ook echt nog nooit van gehoord, dat positief denken slecht voor je is.
  Maar dat terzijde, ik vind dat je een beetje denegrerendreageerd op deze discussie. Als jij geleerd hebt dat positieve kracht negatief uitpakt en dat het allemaal draait om die neutrale kracht waar jij het ovet hebt, kun je op ze minst uitleggen waarom, in plaats van je zin te beginnen met “Iedereen die een beetje nadenkt weet dat…”.
  Ik weet dat mijn reactie nu ook vrij heftig is (voor mijn doen in elk geval), maar ik wil je alleen vragen iedereen in z’n waarde te laten…

  Groetjes,
  Layla

    /   Reply  / 
 9. Karla

  Je bent me voor Layla, ik wou dat ook net zeggen. Ik weet dat je om een mening gevraagd hebt, maar iets minder heftig reageren kan ook wel dacht ik…

    /   Reply  / 
 10. iOn

  Het is jammer dat de belgen geen bron hebben vermeld. “Wij hebben doorgekregen…” Van wie? Engelen, voorouders, God Zelf, demonen? Wie zal het zeggen. Gelukkig ken ik veel spiritualisten, één dezer dagen zal ik dit vraagstuk bij enkelen van hen toetsen, ik zal jullie voor de 17e het antwoord laten weten op dit blog.
  Verder zal er weinig concreets gebeuren in 2012 wat grote gevolgen heeft. De eeuwige geestelijke wereld heeft namelijk grootste plannen om geleidelijk aan, vanaf 2013, een verenigde, vreedzame aarde tot stand te brengen. (nee, geen revival van de flower power, wat iedereen altijd vraagt) Dat is de belangrijkste reden waarom die kalender ophoudt…
  Als laatste: de stelling van de Taoist is (volgens mij) niet correct: het negatieve is per definitie altijd zwakker als het positieve, dus het ‘neutrale denken’ zal niemand vooruit helpen.

    /   Reply  / 
 11. I-one

  Dan wordt t hier dus wel een miljoen keer gevaarlijker niet??? dus deze nachmerrie fase van de droom van moeder aarde komt nu in een stroomversnelling en alles wordt echt griezelig vanaf dan… maar wat ik me afvraag; is het niet een miljoen maal moeilijker om je intensies los te laten als ze zo sterk winnen aan kracht op die dag??? als het momentum van je denkpatronen zo versterkt wordt, dat is wat dat berichtje zegt, dan wordt het echt moeilijk om boven je patronen/bedoelingen uit te stijgen en ze los te laten… is dat niet een beetje lullig zo in deze tijd waarin het grote ontwaken plaats gaat vinden, dat wordt dat toch juist alleen maar moeilijker??
  en ben t er trouwens helemaal mee eens dat de neutrale denkweg of middenweg de bevrijding is uit conflict oftewel dualiteit… dat het positieve sterker is als het negatieve is grote bullshit!!! die twee zijn altijd in een eeuwig bewegende balansdans, er is evenveel van het een als van het ander…. beter gezegd: het witte is het continue voortbrengen of de overvloed… waar het zwarte het continue verval of het oplossen is… ze lopen in elkaar over en brengen elkaar voort en zonder elkaar is eenieders bestaan onmogelijk…. het gaat idd om de totaliteit yingyang…. alleen zo zal conflict ophouden te bestaan… kies je voor het een dan zal je tegen het ander moeten vechten niet?? omdat je kiest en bij kiezen sluit je iets uit en waar je uitsluit accepteer je iets niet en ontken je dus het geheel… je bent slechts hier om waar te nemen, niet om te laten zien hoe goed je goed en slecht kan onderscheiden… denk je echt dat dat boeit?? je moet je handen ervanaf trekken en pas wanneer je oordeel is vervallen kun je het geheel zien… anders zul je alleen strijd kennen, zoals de mens al miljoenen jaren kent…
  maar ff los daarvan
  dus is nou wel zo’n beetje de tijd dat t slechte echt slechter wordt (om t zo maar te zeggen)… demondays are a comin’ hehehe… eng he

    /   Reply  / 
 12. Layla

  iOn, ik ben erg benieuwd naar de reacties die je krijgt over dit vraagstuk.

  Ik heb nog wel een vraagje voor jou.. alhoewel ik het er wel mee eens bent dat neutraal denken veel minder effectief zou zijn dan positief denken, vraag ik me af waarom positief denken volgens jou sterker is dan negatief denken. Naar mijn mening kan je met negatief denken ook heel veel bereiken (al dan niet onbedoeld), net zoveel als met positief denken..

    /   Reply  / 
 13. the man

  Wat ik zo vreemd vind zijn de UV stralen. Voor ons zijn het UV stralen, maar wat zijn ze in werkelijkheid??

  Ik ben Moslim. Wat er overal gebeurd in de wereld, probeer ik in mijn eigen boeken terug te vinden. En altijd vind ik antwoorden, soms direct, soms na een tijdje en heel af en toe na maanden of jaren. Maar de antwoorden op mijn vragen vind ik. Een klein kanttekening erbij: ik ben niet paranormaal of dergelijks, ik lees gewoon.
  Ook van belang is te weten dat ik een Islamitische antwoord hierop zoek, aangezien Islam mijn geloofsovertuiging is, wel respecteer ik alle andere geloven en hun antwoorden.

  Welnu, na een lange introductie wil ik mijn ei kwijt over 17 oktober.

  Toen ik het hoorde deed ik er nog lacherig over. ‘ja ja, 17 oktober om 10.17 uur en om 17.10 uur en het zou ook nog eens 17 uur duren. Get it? 17 oktober is 17-10, draai het om is het 10.17 uur en draai het nog eens een keer om 17.10uur en dan ook nog 17 uur. Als het de 23ste was dan was de 17 vervangen door 23 ja, ja. Weer een bende hippies die bezig is met het één en ander te verzinnen.’
  Het bleef toch in mijn hoofd spoken. De volgende ochtend werd ik wakker, ik pakte de kalender erbij en de 17de oktober valt in de laatste 10 dagen van onze heilige maand Ramadan.
  De maand Ramadan is heilig, en in die maand is een heilige (waardevolle) nacht verstopt in de laatste 10 dagen, volgens de overleveringen. Om de mensen niet te kwellen hebben de Moslims de 27ste van Ramadan geaccepteerd als Lailat al Qadr (waardevolle nacht). Het is dus niet zeker of het die nacht de waardevolle nacht is.
  Wat is de waardevolle nacht? In het kort:

  Dit is de 27ste en allerheiligste nacht van de islamitische vastenmaand ramadan. In deze nacht bracht de engel Jibrail (Gabriel) de eerste openbaring van de heilige Quran (het heilige boek van de moslims) over aan de profeet Mohammed (vrede zij met hem). Deze gebeurtenis wordt uitgebreid in de moskee herdacht.

  Zelfs in de Quran wordt er een melding gemaakt. Let op het aantal maanden en de tijd dat de engelen dalen op de aarde.

  vers 97 – De Waardevolle Nacht (Al-Qadr)

  In naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle.

  1. Waarlijk, Wij hebben u (de Quran) nedergezonden, in de waardevolle nacht.

  2. Wat weet gij (er van) wat de waardevolle nacht is?
  3. De waardevolle nacht is beter dan duizend maanden.
  4. Daarin dalen engelen en de Geest door Gods gebod neder (zeggende)
  5. “In alles Vrede,” tot het rijzen van de dageraad.

  bron: http://www.kuran.gen.tr/?x=s_main&y=s_middle&kid=11&sid=97

  Kan het zijn dat de 17de deze belangrijke/waardevolle nacht is?

  Wij, de Moslims, gaan dan bidden, een vorm van mediteren en staan dan open voor Allah (God) en daarbij zijn wij dan automatisch positief!!!

    /   Reply  / 
 14. Karla

  Hey wat interessant, zeg! Leuk om eens de mening van een moslim te horen hier op dit blog.

  Heb alleen nog een vraagje.. je begint je verhaal met UV-stralen, maar wat heeft dat met de 17e te maken? Of was dat los van deze discussie bedoeld?

    /   Reply  / 
 15. the man

  @ Karla

  Helemaal bovenaan staat:

  “Op dinsdag 17 oktober 2006 wordt er een verbinding gemaakt tussen twee dimensies in de kosmos, waarbij een Ultraviolette straal naar de aarde gestuurd zal worden met een intense energie. …”

  is dit een antwoord op je vraag?

    /   Reply  / 
 16. Karla

  Oja, daar had ik even overheen gelezen denk ik. Wel een interessante vraag trouwens, misschien een idde voor een volgende discussie, Layla?

    /   Reply  / 
 17. Merel

  Hoi Antoinette,

  ik zou graag meer willen weten wat je hiermee bedoelt. Een dierbare vriend van me zegt ook alitjd dat hij niet wil vechten in strijd goed en kwaad, in pos. en negatieve, maar vrij wil zijn ervan en op zich zelf wil staan. Het voel tvoor hem dat beide kanten aan hem trekken, niet letterlijk, maar goed. Neutraal is voor hem het ideaal.
  Hoe zie jij dat, en hoe mediteer je op “neutraal”?

    /   Reply  / 
 18. spiriti

  spijtig dat er mensen zijn die zich bezig houden met links die hier niets te zoeken hebben

    /   Reply  / 
 19. Esmaralda

  Ehm .. ik wou nog iets kwijt over jing jang en goed en kwaad, positief en negatief,
  je kunt het ook zo zien , Jing en jang in balans is goed en uit balans is slecht
  Wat ik maar wil zeggen al deze woorden hebben verschillende betekenissen,
  Vanuit onze verschillende reliegies/denkwijzes hebben we verschillende benadering…vandaar al die misvattingen, wat is goed ? de een vind een nieuwe auto heel goed
  O.K ik zie het zo, je hebt liefde of je hebt angst voor tekort, je bent , of voelt je verbonden of afgesneden. Al je gedachten en daarmee je gevoelens worden versterkt, op de 17 de
  maak je daarom geen zorgen maar voel je verbonden , denk in liefde

  het beste is dat we dat altijd gewoon proberen te doen zoveel mogelijk toch ?
  verduizend voudigd ? ach dat lijkt me een beetje veel
  volgens mij is het ook niet de bedoeling dat je die baan of dat droomhuis gaat wensen,
  By the way, ik kreeg dit bericht uit Brasilië over, maar ik raakte die mail kwijt dus ging ik even verder zoeken op internet

  nou ik hoop maar dat veel mensen dan liefdevol zullen denken , het is dan trouwens ook de dag van de armoede , dus heel veel mensen gaan dan tegen armoede bidden
  Ik weet wel dat als je je zorgen maakt, je je juist op het negatieve concentreerd. je zou dus eigenlijk moeten bidden in de wetenschap en het vertrouwen dat het goed komt.
  We zijn natuurlijk maar mensen, maar
  Gedachte-kracht is veel sterker dan we durven vermoeden

    /   Reply  / 
 20. yuka

  Hallo Allemaal,
  ook ik heb via mail dit bericht gekregen, wat mij een beetje stoort in het verhaal is de tijd 10.17 en 17.10 omdat ik altijd begrepen heb dat tijd niet relevant is in de kosmos, maar het kan natuurlijk ook aangepast zijn aan ons.
  Zou het mogelijk zijn dat de boodschap gechanneld is?

    /   Reply  / 
 21. yuka

  oja nog even….

  Ik weet dat de verhevenen meesters krachtige energie gebruiken voor de aarde.
  st Germain gebruikt de violette vlam, deze kun je inzetten om jezelf te beschermen maar ook de kleur violet wordt gebruikt voor genezing.

    /   Reply  / 
 22. Utje

  @yuka

  ik denk dat het zo is aangepast voor ons want ik heb van een familielid in amerika ook het bericht gezien in amerikaanse tijd

    /   Reply  / 
 23. Licht-Donker

  Even een opmerking over het Ying-Yang, Neutraal en de stelling dat het niet goed zou zijn om te veel positiviteit uit te stralen.
  Waarom het goede altijd “wint” van het kwade;
  het is geen wedstrijd en geen kwestie van winnen, maar een kwestie van LICHT! LICHT wint altijd van donker. vandaar ook die UV-straal die de aarde extra positiviteit wil geven. Hoe verder wij zijn ontwikkeld hoe dichter wij bij het licht mogen zijn. Waarom zou je voor donker kiezen als je weet dat het warme licht vele malen prettiger is!!

  Veel positiviteit en liefde all

    /   Reply  / 
 24. Layla

  Mooi gezegd

    /   Reply  / 
 25. iOn

  Ssup y’all?
  Om op de vraag van Layla terug te komen:
  de afgelopen week ben ik van hot naar her gereisd (zit nu in CheongPyeong, stadje vlak buiten Seoul, Zuid-Korea) om eens na te vragen wat mijn contacten, vrienden en kennissen hierover te melden hadden. Veel spiritualisten zeggen dat september en oktober sowieso hele sterke maanden zijn, en ik heb er twee gesproken die ook ‘wisten’ (aanvoelden) dat de 17e een speciale dag is. Zij hebben hierover trouwens niets concreets doorgekregen, zoals de belgen, maar zij vertelden mij voor dat ik de datum precies aangaf dat de 17e een speciale dag is. Dus… ik ben overtuigd. Dat kan geen toeval meer zijn!

  Verder stelt Layla dat je met negatief denken net zo veel kunt bereiken als positief denken: volgens mij kun je met negatief denken alleen negatieve resultaten boeken. Daar zit dus niemand op te wachten. Omdat ik in de Schepper geloof (ik ben verder geen Christen ofzo) weet ik dat de Schepper, of God een bron van onuitputbare positiviteit is. Hij heeft geen negatieve tegenhanger die even sterk is, dat kan onmogelijk zo zijn. Daarom kan Yin en Yang nooit goed en kwaad zijn.

  Als laatste; heel tof en waardevol om het bericht van onze Moslim-broeder te lezen! Full hundred!!

  One love,
  iOnic

    /   Reply  / 
 26. Bert

  Nou ik neem dus morgen vrij van het werk en ga heel de dag positief denken en de natuur in…moeten jullie ook doen i.p.v. al die oeverloze discussies…pffffff

    /   Reply  / 
 27. Layla

  Hai iOnic,
  Natuurlijk ben ik het helemaal met je eens dat je met negatief denken weinig opschiet, omdat je met negatief denken inderdaad alleen maar negatieve resultaten kunt boeken ja, maar dat wil niet zeggen dat die kracht niet even sterk is als met positief denken. Tenminste dat is mijn mening.

  En Bert, daar is dit artikel toch voor geplaatst, om er over te discussieren? :) Wel goed van je om morgen vrij te nemen en de natuur in te gaan trouwens!

    /   Reply  / 
 28. stijn

  OM BHUR BHUVAH SVAH
  TAT
  SAVITUR VARENYAM
  BHARGO DEVASYA DHIMAHI
  DHIYO YONAH
  PRACHODAYAT
  ( Gayatri mantra)
  vertaling :
  Door alle lagen van ervaring heen is
  ‘dat’
  de ware aard
  die het bestaan verlicht,
  het allerhoogste
  ene.
  Moge alle wezens
  door subtiele en meditatieve intelligentie
  de verheven schittering van
  verlicht bewustzijn gewaarworden.
  http://www.shantimayi.com/meditations/gayatri.html

    /   Reply  / 
 29. Iris

  Toen ik de felle reactie zag op een voor mij heel duidelijk en absoluut niet felle bewering over Taoisme wilde ik toch mijn idee daarover invullen.
  Voor mij ook is het ongeveer de grootste misvatting.. met name onder de hele ‘spirituele’ beweging.. als je dat zo mag noemen is dat er zo gehamerd wordt op ‘positief’.. als mens zijn we geboren met basis emoties.. daar zit ook boosheid woede, haat, jaloers etc. bij… Zolang je ze kunt laten zijn voor wat ze zijn zonder er een oordeel aan te hangen of ze ‘in te houden’ is dit niet schadelijk.. het maakt ons mens. Door te focussen op iets ‘positiefs’ zeg je eigenlijk al direct dat er dus ook iets is als ‘negatief’ en dus bevestig je de negativiteit er ook mee… Het IS wat het IS… dan breng je licht in de duisternis. Haat en liefde komen uit dezelfde cirkel alleen een ander uiteinde ervan… als je kunt haten, heb je lief gehad en vise versa… het is niet erg..
  via mijn organisatie is dat ook juist wat ik probeer te promoten:
  Het is niet moeilijk om te veranderen, jezelf zijn wel… onszelf accepteren met alles wat we hebben en zijn is pas echte innerlijk vrede en liefde…. dat is niet positief of negatief.. dat is wie we zijn… mij doel voor morgen: mezelf zijn!
  Maar wel dankbaar dat jullie discussie dit nog even voor mij heeft bevestigd waarvoor mijn enorme dank!!

    /   Reply  / 
 30. nellie

  Mijn hoofd tolt van alle informatie. Ik ben er nu al een paar dagen lang mee bezig en weet het af en toe niet meer. Ik lees veel berichten en sites hierover, maar ik lees ook veel tegenstrijdige dingen. Waarom is het de 17e.. dus 17-10, om 10.17u en 17.10u gedurende 17 uur? Gebeurt er morgen écht iets in de kosmos, maar is het door sommige mensen aangedikt met cijfertjes enzo? Ik zou graag willen weten hoe, wie, wat, waar,wanneer,waarom etc…. Ik denk dat we het morgen wel zullen zien, ik ga in ieder geval lekker in de bossen zitten en me in ieder geval één voelen met de natuur

    /   Reply  / 
 31. Caroline

  Hey Nellie,Ik weet precies hoe jij je voelt. Ik heb vorige week diezelfde vragen aan een astroloog gesteld. En dit was zijn geruststellende antwoord. “We zitten nu in de periode dat de natuur de balans (weegschaal) opmaakt van de voorbij zomer alvorens de
  nieuwe regeneratie (schopioen) zal plaats vinden om de ondergrond klaar te maken voor de nieuwe lente (ram/stier).
  Morgen (17/10) komen verschillende planeten samen in dezelfde baan (in het teken weegschaal) en verstevigen dit
  effect. Maw relaties die goed gaan krijgen extra bevrediging, relaties die minder goed gaan extra druk, want de weegschaalenergie maakt de balans op. Niet echt iets om je zorgen over maken, want als men bewust leeft
  staat men boven de tendensen. De zon hoeft maw niet altijd te schijnen om ook zonnig te zijn.

    /   Reply  / 
 32. Sebastiaan

  Om even compleet onverantwoordelijk te doen,
  maar maakt het uit of het klopt of niet als iedereen zijn positieve gedachten vandaag even de loop laat gaan zit er een kans in dat ze versterkt worden, zoniet dan heb je nog steeds een boel positieve gedachten gehad. In dat positief altijd een negatieve reactie moet hebben geloof ik persoonlijk niet. Wees positief en trouwens niet alleen vandaag , maar elke dag

    /   Reply  / 
 33. Desy

  Helemaal mee eens Sebastiaan !!!! Voor wie het nog niet deed: begin vanaf vandaag met altijd positief te denken, want wie goed doet, die zal ook goed ontmoeten. Wet van oorzaak en gevolg !!! Denk je positief, trek je positief aan en andersom… Ik wens iedereen veel licht, liefde en kracht toe !!!

    /   Reply  / 
 34. Karla

  Nou, daar ben ik het ook helemaal mee eens! En aan het (redactioneel) stukje van vanmorgen te lezen, Layla ook.

    /   Reply  / 
 35. Desy

  Nog even aanvullend op mijn stukje van vanmorgen: ik neem vandaag wel wat extra tijd om te mediteren in de natuur ! Ik zal mijn ervaringen delen. Wat ik vandaag tot nu toe wel heel bewust gedaan hebt is een affirmatie in mijn gedachten nemen: ik stuur licht liefde en kracht naar heel de schepping. Zo ban je negatieve gedachten van zelf weg. Je kunt op deze manier liefde licht en kracht sturen naar alles en iedereen die dit nodig heeft. En eerlijk gezegd ben ik er van overtuigd dat de hele aarde positiviteit continue kan gebruiken, dus gewoon doen !

    /   Reply  / 
 36. Hans

  Wat een onzin dit! Gelooft iemand dit?

    /   Reply  / 
 37. Layla

  Moet je dat nog vragen, na die 36 andere reacties?
  Met het risico om in herhaling te vallen, het kan in elk geval geen kwaad, positief denken.

    /   Reply  / 
 38. Frank

  beste mensen,
  positief denken kan alleen maar als polariteit / tegenbeeld van negatief denken. Met positief denken ondersteun je dus de negatieviteit. Lastig hoor.
  Maar wel waar. Wat wél kan (en dat willen we toch, een instrument om de wereld wat beter te maken…?) is de negatieviteit die we in ons leven tegenkomen “door ons hart” heenhalen en het daar (met behulp van Hullie Daarboven) licht en liefde geven.
  Negatieviteit IS er gewoon, laten we niet doen alsof dat niet zo is, want daar krijgt het verrekte scherpe tandjes van….

  groets
  Frank

    /   Reply  / 
 39. Hans Melief

  Als je jou lief hebbende bent verloren, wil dat nog niet zeggen dat hij/zij je in steek heeft gelaten. Hij of zij geeft nog altijd een teken op natuurlijke wijze.
  Daarom denk ik altijd positief en kijk ik altijd positief naar de dood, wat de dood niet is. Mijn motto is “De dood bestaat niet, leven na dit leven wel”. Kijk maar wat er om je heen gebeurt.

  Groetjes Hans.

    /   Reply  / 
 40. Desy

  Hans van reactie 37: als je dit niet gelooft, dan vind ik dat heel jammer voor je. Ook jou stuur ik veel licht, liefde en kracht. Kennelijk zit er wel een nieuwsgierige kant in je, want anders kom je niet op deze site terecht, dus misschien wordt het tijd om er voor open te staan. Het is vreemd, maar zodra je je eerste ervaringen hebt opgedaan, weet je dat er meer is tussen hemel en aarde.

  Mijn ervaring vandaag: ik ben heel kort bij mezelf gebleven en ben een met de natuur geweest. Daardoor was ik ontzettend rustig en tevreden. Eigenlijk een gevoel dat ik iedereen gun !

    /   Reply  / 
 41. Hans Melief

  Hoi Desy,

  Ik sta er natuurlijk voor open. Zeker omdat ik een bijna-doodervaring heb mee gemaakt. Dus daarom weet ik zeker dat er meer is tussn Hemel en Aarde en over de grens van de Hemel. Ik zie mij nog door de tunnel zweven. Maar ik werd door mijn vader terug gestuurd met de woorden dat ik hier op de aardbol nog een taak te vervullen had en heb.
  En wat deze site betreft, die werd mij aan gedragen, vandaar die nieuwsgierigheid en dat raakt mij zeer.

  Groetjes veel licht, liefde en kracht terug van mijn kant, Hans.

    /   Reply  / 
 42. Desy

  Sorry Hans Melief, maar ik bedoelde de Hans van reactie nummer 37. Ik ga er even van uit dat jij dat niet bent gezien je ervaring.

    /   Reply  / 
 43. Desy

  Nog even een berichtje voor Hans Melief: de Hans die ik bedoel schreef “wat een onzin, wie gelooft dit ?” IK kan me niet voorstellen dat jij dat bent gezien je bijna-dood ervaring. Het is niet mijn bedoeling geweest om je te raken als je dat bedoelt met “dat raakt mij zeer”. Daarvoor mijn excuus als dat zo over gekomen is.

  Groetjes Desy

    /   Reply  / 
 44. Layla

  Ik denk dat hier mensen verschillende benamingen geven voor ‘positief denken’.

  “negativiteit die we in ons leven tegenkomen ‘door ons hart’ heenhalen en het daar licht en liefde geven.” zoals Frank (bericht 39)dat noemt, is voor mij bijvoorbeeld ook een vorm van positief denken.

    /   Reply  / 
 45. Layla

  Hallo Hans Melief (bericht 40 en 42), wat een mooie ervaring moet dat geweest zijn en wat fijn dat je er nog bent om het na te vertellen.

  Groetjes,
  Layla (redactie)

    /   Reply  / 
 46. yuka

  Hallo Allemaal,

  Ik ben erg nieuwschierig of jullie inderdaad gisteren nog iets gemerkt/gevoeld hebben??
  Ik heb geen vreemde dingen opgemerkt, ik voelde me wel hardstikke goed maar ja dat is aan zoveel dingen toe te schrijven behalve s’avonds zware hoofdpijn nu nog steeds maar ook dat kan natuurlijk aan hele ander dingen toe te wijzen zijn.
  Ben benieuwd naar jullie reacties!

    /   Reply  / 
 47. yuka

  p.s.
  Ben tuurlijk wel de hele dag in positieve zin bezig geweest.
  Maar ben ook positief mens, mijn schaduw kant zal wel zwaar negatief zijn volgens de leer van het toaisme dan….

    /   Reply  / 
 48. laura

  nou , ik had dus helemaal geen weet ervan dat het de dag van de diolette vlam was… maar ik vond gistere echt een vreemde dag dus sprak ik er een vriendin over aan , en toen vernoemde zij de violette vlam…

  ik wou s’ochtends wat langer blijven liggen voor mijn lessen want ik was echt doodmoe. maar toen ik trug in bed wou kruipen was er een ententiteit die me er letterlijk zachtjes trug uitduwde, hoe ik ook probeerde ik kon niet blijven liggen , dus ben ik uit noodzaak maar opgestaan en naar mijn lessen vertrokken , verder was ik heel actief (anders niet echt..) en heel opgeruimd in mijn hoofd.

  en ik vond het licht buiten eigelijk heel onwerkelijk aandoen .. nou dat was het zowat

  groetjes , laura.

    /   Reply  / 
 49. Hans Melief

  Desy,

  Gezien bericht 37. “Wat een onzin?”
  Die dat schreef was een andere Hans, ik kan mij dat niet voorstellen dat ik dat schreef.
  En met “Dat raakt mij zeer” bedoel ik dat het mij goed doet. Ik hoop dat je me begrijpt? Eén voordeel had en heb ik, dat ik al in een rolstoel zat en zit. Dus dat voordeel heb ik. Sorry, maar die humor heb ik nou éémaal. Oftewel zelfspot.

  Groetjes Hans Melief.

    /   Reply  / 
 50. Desy

  Hans Melief

  Fijn dat je even terug hebt geschreven. Heb je gisteren nog iets bijzonders ervaren ? Ik heb het hier boven al beschreven. Wel fijn om het hier te delen met gelijke zielen.

  Laura: helemaal met je eens, het licht buiten was gisteren erg helder. Ik dacht al dat het aan mij lag…

  Groetjes
  Desy

    /   Reply  / 
 51. Desy

  Oh ja Hans M.: ik begrijp je zeker, ik wil alleen niet onnodig mensen kwetsen vandaar mijn excuus.

    /   Reply  / 
 52. Layla

  Laura (berichtje 49), wat fijn voor je dat je zo´n heerlijke fag hebt gehad!

  Groetjes,
  Layla

    /   Reply  / 
 53. Layla

  Dankjewel Karla!
  Groetjes,
  Layla

    /   Reply  / 
 54. Bob

  Ik heb eerder een bericht gepost met een site naar google waar nogal wat geschreven staat over 17 oktober 2006. (kijk boven in dit forum)

  Ik was in Belgie bij de paranormaal genezer toen het bericht kwam van 17 oktober 2006. Het bericht is tijdens een bloemensceance gekomen onder begeleiding van een Belgisch medium. Het bericht was afkomstig van ‘Conficius’ voor degene die deze niet kennen is ‘google’ een tip.

  Ik zie mijzelf als een redelijk nuchter persoon die gelooft dat er meer is tussen hemel en aarde dan wat wij zien. Heb zoals sommige op dit forum geen spirituele ambities of aspiraties maar ben wel altijd nieuwsgierig.

  Ik begrijp dus ook heel goed de twijfel die de meeste mensen hebben/hadden bij dit bericht. Eerlijk gezegd, als ik er niet bij was geweest in Belgie en mijn eigen ervaringen met haar (medium) niet zou hebben gehad, dan zou ook mijn aller grootste twijfels hebben over 17 oktober 2006. Met mijn ervaring bij haar is het haast niet meer ‘niet’ te geloven…

  Er stonden aardig wat planeten op 1 lijn op 17 oktober en heeft iemand iets gelezen over een donkere wolk ‘black hole’ voor de zon…? Voor degene die er meer over willen lezen raad ik eerder genoemde google networks link aan!

  Wat betreft positief denken… ‘ik’ voel me er zeer gelukkig bij…. en niet alleen ik maar mijn omgeving ook. Keep smiling :-)

  Met zeer vriendelijke groet,

  Bob

    /   Reply  / 
 55. Layla

  Hai Bob,

  Allereerst bedankt voor al je tips!
  Kun je mij vertellen wat jouw ervaringen zijn met de dag zelf? Daar ben ik wel erg benieuwd naar!

  Groetjes,
  Layla

    /   Reply  / 
 56. Bob

  Hoi Layla,

  Ik heb de bewuste dinsdag vrij genomen en ben lekker met mijn vriendin de hele dag door het bos gaan wandelen. Het was een bijzonder mooie (en opmerkelijk warme) en ontspannen dag.

  Mijn vriendin wees mij erop dat we dit in ieder geval vaker moesten doen.

  Los van de heerlijke ontspannen dag en hetlekker positief zijn en het negatieve vermijden…. heb ik zelf niks ‘out of the ordinary’ gemerkt.

  Ik heb op de google818 site wel verhalen van mensen gelezen die in het donker een regenboog zagen en iemand die op een foto blauw/paars genomen op die dag…

  Van de belgische kennissen waar ik het bericht gehoord heb heb ik nog niks vernomen. Maar ben wel benieuwd naar hun ervaringen….

  In ieder geval gaan er volgens de google818 site tot 2012/2013 7 van deze momenten komen ter voorbereiding van 2012 ‘Aquarius’ tijdperk als ik het goed begrepen heb.

  Groetjes terug,

  Bob

    /   Reply  / 
 57. Steve

  Hallo allemaal,

  Wat ik zo opvallend vind is dat iedereen het over 17 Oktober heeft terwijl mijn ervaring is geweest dat op 16 Oktober een uitzonderlijke dag was.

  Dit bericht las ik op 18 oktober maar legde eerder een link naar de 16e kwa gevoel en eerlijk gezegd was de 17e oktober een dag als alle andere.

    /   Reply  / 
 58. Layla

  Hai Steve,
  Dat is inderdaad wel toevallig, dat jij dat juist de 16e had. Ik ben wel erg benieuwd wat dan zo uitzonderlijk was voor jou op die dag, kun je ons dat vertellen?
  Groetjes,
  Layla

    /   Reply  / 
 59. Steve

  Heey Layla,

  ik kan me van die dag herinneren dat ik me echt supergoed voelde en op de een of andere manier tevreden was met alles en iedereen.

  Zo liep ik bijvoorbeeld door een park heen richting mijn oma om een bloemetje te brengen voor haar verjaardag. Het was een mooie herfstdag met volop zon en het was druk in het park. Normaal ben ik nooit zo bezig met wat er om me heen gebeurd maar deze keer bleef ik zelfs even stil staan.

  De zon viel prachtig door de geel bruin rood gekleurde bladeren en ik moest even blijven staan om ervan te genieten.
  Normaal doe ik zulke dingen nooit.

  Ik dacht er verder ook niet bij na en liep verder richting mijn oma die ik ook al een ruime tijd niet meer gesproken had.
  Het was haar 90ste verjaardag en ik heb een ontzettend leuk gesprek gehad waarvan we allebei niet verwacht hadden dat we die ooit nog zouden voeren met elkaar.

  Moelijk uitleggen zo maar ik heb die dag toch best uitzonderlijk positief ervaren.
  Nouja toeval bestaat nog ;)

    /   Reply  / 
 60. iOn

  Hoi Layla,
  bovenstaande discussie is wel grotendeels afgerond, denk ik. Nu heb ik, naar aanleiding van wat ik recent heb meegemaakt, een idee voor een eventuele nieuwe discussie. “Is God zichtbaar en tastbaar in de eeuwige wereld?” Waarom? Onlangs sprak ik een Christelijke pastor. De meeste Christenen kauwen als een robot de Bijbel na, en hebben niet echt een beeld van God en de geestelijke wereld. Zij zeggen vaak dat God een vormloze, lichtgevende persoonlijkheid is. Tuurlijk. Deze pastor vertelde me echter dat zij (ja, het was een vrouw nota bene) God persoonlijk heeft ontmoet in de geestelijke wereld, Hem gezien heeft en Zijn hand geschud. Toen ik vroeg hoe Hij er uit zag zei ze dat Hij de mooiste persoon was die zij ooit gezien had, en met geen pen viel te beschrijven. Ik begon haar een omschrijving van Heer Krishna en Zijn omgeving te geven, en ze begon bijna te flippen! “Hoe weet je dat allemaal? Heb je Hem ook gezien?”
  Hieruit blijkt dat ook de Christelijke geestelijke wereld langzaam maar zeker dichter naar de waarheid groeit, en alle religies uiteindelijk tot één religie zullen samensmelten. Tevens ken ik verschillende Boeddhisten die bezoekjes van Jezus hebben gehad, die hen komt vertellen dat ze in een persoonlijke God moeten gaan geloven. Jezus die Heer Krishna aan komt prijzen? De toekomst voor de mens ziet er dus gunstig uit!

    /   Reply  / 
 61. Layla

  Goed idee, wat dacht je van morgen om 12:00 uur?:) Dan wordt het geplaatst. Moge het net zo’n levendige discussie worden als bovenstaande.

  Groetjes,
  Layla

    /   Reply  / 
 62. Frank Polling

  Beste mensen

  De vraag of god zichtbaar en/of tastbaar zou zijn in de eeuwige wereld is niet te beantwoorden zonder eerst wat antwoorden te zoeken op de vragen die daar aan vooraf gaan.
  Ons doodgaan, oftewel ons vertrek naar de eeuwige wereld is niet zozeer een verhuizing naar een andere plaats, maar veeleer een afleggen van aardse omhulsels. Daar waar we dan zullen zijn is geen plek, want ruimte en tijd zoals we dat hier op aarde kennen, bestaat daar niet. Als we ons lichaam afgelegd zullen hebben (en nog een paar lagen), dus wanneer we in “de eeuwige wereld” vertoeven, hebben we geen lichaam dus kunnen we a. god geen hand geven en b. hem niet zien, want we hebben dan noch handen, noch ogen. Wel zullen we dan in EEN ANDER ASPECT van god “leven”. Ons huidige aardse leven is een bestaan in een godsaspect, alleen dat ervaren we niet zo, omdat het zo alledaags is voor ons. Maar dit vorbeeld maakt dat duidelijk:

  Alle materie bestaat uit atomen, die weer bestaan uit hele kleine kernen met daaromheen draaiende nog kleinere deeltjes. Stel je de eiffeltoren voor: 350 meter hoog, leg op de punt een mandarijntje en een klein erwtje op de grond en een erwtje driehonderd en vijftig meter boven het mandarijntje. Laat de erwten dan met de snelheid van het licht ronddraaien en je hebt een schaalmodel van een waterstofatoom.
  Onvoorstelbaar…
  Dat wat wij vaste materie vinden, ijzer, beton en dergelijke, is eigenlijk meer lege ruimte dan de kosmos rond de sterren. Als je alle deeltjes van de aarde, atoomkernen en de dingetjes die er omheen draaien echt tegen elkaar aan zou leggen, heb je een bol ter grote van een doorsnee eengezinswoning. Als een kosmisch deeltje uit de ruimte op de aarde komt, is de kans dat het iets raakt, vrijwel nul; het schiet gewoon door de aarde heen…
  De aarde is dus eigenlijk een lege ruimte: een godswonder, want a. we zakken er niet door en b. we vallen er niet af.
  (Steiner: alle materie is verdicht licht, bijeen gehouden door verdunde liefde)

  God als zodanig bestaat niet, het is een onbevattelijk samenstel van liefde-, scheppings- en opofferingskrachten. Het enkele aspect daarvan wat lang geleden als de zonnegod werd ervaren, is als christus naar de mens gekomen. Vanaf dat moment verdween het automatisch ervaren van god. Daarvoor in de plaats kregen we de mogelijkheid een verbinding met christus aan te gaan als bewuste daad, dus als iets wat we moeten WILLEN. Want vanzelf gaat dat niet meer.
  Christus is daarmee de hoogste mogelijkheid voor ons om god in ons dagelijkse bestaan te beleven. (En daarmee zijn bemiddeling naar nog hoger)

  Als we nu iets doen om een ander te helpen, bv het voeren van een zwaar gehandicapte medemens, (maar dat kan ook “kleiner” zijn, iets uit het dagelijkse leven, vriendelijk zijn voor zo maar iemand ofzo), dan zijn we op dat moment een werkend aspect van christus. Kent u die hindoestaanse beelden met al die handjes? We zijn dan een van de handen van christus. En dat zijn handen die elkaar wel kunnen schudden.

  Ervaringen in de geesteswereld, of beter gezegd in de etherwereld in dit geval, maken gebruik van ons eigen bevattingsvermogen. Daar hebben we geen lichaam en geen handen dus. Maar als BEELD wel, dan snappen we het beter….

  Moge deze reactie uit een van de handen van christus komen.

  Frank

    /   Reply  / 
 63. Frank Polling

  Uit eigen ervaring: zo’n onmoeting in de geesteswereld moge dan simbolisch zijn en gebruikmaken van ons eigen voorstellingsvermogen, het kan van een ongelofelijke schoonheid en waarheid zijn. Dat had ik natuuurlijk eerst moeten zeggen in mijn reactie.

  hartelijke groet
  Frank

    /   Reply  / 
 64. Kind van de Zon

  Positieve gedachten zijn illusie
  Negatieve gedachten zijn illusie
  Gedachten zijn illusie
  17 oktober is illusie
  Tijd is illusie
  Deze tekst is illusie
  Dat jij nu denkt deze woorden te lezen is illusie
  Deze hedendaagse maatschappij is illusie
  Spreken is illusie
  ‘Ik’ ben illusie
  Alles behalve Stilte is illusie
  En Stilte zit in Alles
  Het is Eenheid wat is
  Het is Liefde dat alles doordringt
  Word wakker
  En Zie voorbij het denken
  Centreer
  Open je hart
  Wees Stilte
  En je zal Weten
  Liefde is al wat is
  Nu en Al-Tijd
  Want nu IS altijd
  Geen jij of ik
  Slechts Wij

  Kind van de Zon

    /   Reply  / 
 65. Sterre

  Het denken in ilussie is een illusie

  Sterre

    /   Reply  / 
 66. Karla

  Ik geloof wel in geesten hoor. Als ‘zielen’ van overledenen zeg maar. En sommige zijn er om je te helpen, anderen zijn er om kwaad te doen, vanwege iets wat in hun leven is gebeurd. Dat is wat ik denk in elk geval.

    /   Reply  / 
 67. piet

  jah geesten zijn er wel.

  ze zeggen dat het een doorzichtig persoon is

  en de geesten die op aard rond zweven

  die hangen tussen de hemel en de aarde in

  die kunnen hun weg niet vinden).

  een kwaade geest stel ik mij voor dat het

  ook een naar persoon is geweest.

  is ook zo met glaasje draaien dat is ook

  zeer levensgevaarlijk!! de ene keer gaat het

  goed en de andere keer is het donderen

    /   Reply  / 
 68. Karla

  Ik zie niet in waarom je tijdens voetballen je hoofddoek moet omhouden eerlijk gezged. Maar ik weet ook weer niet waarom het verboden zou moeten zijn…

    /   Reply  / 
 69. chantal

  ik heb zelf een oudere zus en een jongere zusje die de gavens hebben om geesten te zien en eventueel mee te communiceren.. Ze hebben nooit aan glaasje draaien gedaan, dat moesten we echt uit onze hoofd laten van onze moeder.. ik voel de aanwezigeheid van de zielen alleen maar maar ik wist van mijn zusje al heel snel dat ze het kon, ze was nog maar een jaar of 3! wat ik ervan ervaren heb is dat ze een boodschap hebben en dat door willen geven en dat sommige alleen maar goede bedoelingen hebben.. Bij mijn ouders zelf thuis is het heel onrustig en had ik heel vaak het gevoel dat er iets was en mijn zusje beaamde dat maar wat voor een gevoel ik krijg is het net alsof opa daar is maar met wat voor een reden, dat weet ik niet.. Maar byzonder is het wel dat jede gaven hebt om ze te “zien” en ermee te “communiceren”…

    /   Reply  / 
 70. BO

  … en iedereen probeert maar weer keer op keer iets “moois” neer te schrijven, helaas maar al te vaak ter meerdere glorie van zijn/haar eigen ego. even wat dichter bij de grond, de aarde, je eigen aard: heb je vandaag al iets goeds of liefs gedaan in je directe omgeving?
  niet? dan zou ik daar maar eens heel snel mee beginnen …!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>