Wat is wijsheid?

De debatserie ‘Wat is wijsheid?’ krijgt een vervolg in De Nieuwe Liefde te Amsterdam. Tijdens de Wat is wijsheid-avonden, die starten vanaf 2 oktober, verdiepen discussieleiders Colet van der Ven en Daan Roovers zich met hun gasten in relevante thema’s, in onderwerpen die iedereen raakt in het hedendaagse leven, van een afstand of van dichtbij. Dat gebeurt aan de hand van de filosofie, die zich de laatste jaren mag verheugen in een groeiende populariteit. Niet verwonderlijk want filosofie kan – in een ontzuilde samenleving als de onze – een belangrijke bijdrage leveren aan de bezinning op mens en maatschappij.

De eerste thema-avond, op 2 oktober, staat in het teken van vriendschap. Wat is de betekenis van vriendschap in onze tijd? In de Griekse filosofie gold vriendschap als een sociale deugd met een politiek aspect en was zij boven de (erotische) liefde verheven. Is dat nog steeds zo? Wat is de plaats van vriendschap in onze tijd? Met o.a. Joep Dohmen, hoogleraar wijsgerige en praktijkgerichte ethiek en Stine Jensen, filosofe en publiciste (ov).

Andere thema’s die aan bod zullen komen bij ‘Wat is Wijsheid?’, zijn: rancune, Tao en Confucius, authenticiteit, de maakbare mens, literatuur en moraal, de kunst van het kijken, en waanzin.
Geïnteresseerd? Kijk op de website van De Nieuwe Liefde voor meer informatie of om je aan te melden.

Wat is volgens jou de betekenis van vriendschap in onze tijd?

Lees ook:Maarten Doorman over authenticiteit
Lees ook:Maarten Doorman over authenticiteit
Lees ook:Beste spirituele boek 2017: ‘Rusteloosheid’
Lees ook:Tao en Confucius in De Nieuwe Liefde
Lees ook:Stine Jensen op zoek naar wortels identiteit

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Wat is wijsheid?

  1. Pingback: Tao en Confucius in De Nieuwe Liefde | Spiritualiteit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>