Mayavoorspelling 2012 marketingbedrog?

Dat de Maya’s zouden hebben voorspeld dat de wereld eind 2012 vergaat, is complete onzin, stellen experts volgens Nu.nl. Er gaat gewoon een nieuw kalenderjaar van start. Het einde van de wereld heeft er niets mee te maken, dat zou gewoon een marketingtrucje zijn.

Een beetje oud nieuws, naar mijn mening, want dit is al vaker gezegd. Maar voor Nu.nl reden voor een nieuwsitem” “Er is geen voorspelling voor 2012″, zegt Erik Velasquez, een etsenspecialist van de Nationale Autonome Universiteit van Mexico, op een bijeenkomst van Mayaexperts donderdag in Mexico. “Het is marketingbedrog.”

Volgens de Mayakalender valt het einde van een 5126 jaar oude cyclus rond 12 december 2012. Nu.nl laat weten dat Sven Gronemeyer, onderzoeker van Mayacodes van de La Trobe Universiteit in Australië, stelt dat dan niet de wereld vergaat, maar een nieuw kalenderjaar van start gaat.

Tja, wisten we dat niet al? Het is al wel door meerder mensen gemeld, dus echt nieuws is het niet. Of het echt als marketingbedrog is begonnen weet ik niet. Ik denk dat het einde van de Maya kalender gewoon door meerdere mensen op andere manieren is geinterpreteerd.

(Bron: Nu.nl)

Denk jij dat de mayavoorspelling een marketingtruc is?

Lees ook:Hot topic voor 2012: de maya’s
Lees ook:Wat staat ons te wachten op 21 december 2012?
Lees ook:Vreemdgaan voorkomen met meditatie en mindfulness
Lees ook:Gedicht: Herinnering
Lees ook:De spirituele hoogtepunten van september 2009

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Mayavoorspelling 2012 marketingbedrog?

  1. Pingback: Hot topic voor 2012: de maya’s | Spiritualiteit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>