Wat staat ons te wachten op 21 december 2012?

Nu de datum 21 december 2012 met rasse schreden nadert, krijgen op zaterdag 17 maart a.s. een aantal Mayakalenderspecialisten het woord op de Mayadag in de Amstelkerk te Amsterdam. Sprekers als Nicole Zonderhuis, Peter Toonen en Tatsuhiko Kimori gaan deze dag aan de hand van lezingen en workshops met de bezoekers delen wat ons volgens hen de komende tijd te wachten staat.

Volgens velen wordt 2012 het omslagpunt. Voor de Maya’s is 2012 het einde van een periode van 26.000 jaar. De Maya’s waren namelijk haarscherp in hun berekeningen en konden in het verlengde hiervan ook haarscherp voorspellen. Volgens hun berekeningen, die astronomisch nog steeds accuraat zijn, komt ons zonnestelsel dan op één lijn te staan met Hunab K’u, het centrum van de Melkweg, de plaats die de Maya’s de kosmische baarmoeder noemen. Technisch kun je dan een soort nultoestand krijgen in de draaiingen van de elektromagnetische velden van ons zonnestelsel. Volgens de overleveringen van de Hopi indianen duurt dit drie dagen; drie dagen van leegte en duisternis. Hoe het ook zij, de Maya-telling begint dan opnieuw met het jaar nul. De Maya’s hebben geen lineaire tijds-telling, maar zien de tijd als inelkaargrijpende cirkels.
De Maya’s beschrijven 21 december 2012 als de overgang naar een nieuwe bewustere wereld. Een wereld van verandering, harmonie en wedergeboorte. Ook volgens onder andere de Hopi- en de Sioux indianen in Noord-Amerika eindigt het huidige tijdperk waarin we leven in 2012 en zal er een zogeheten Nieuw Tijdperk aanbreken.
Wat het nieuwe tijdperk zou kunnen gaan inhouden zal op 17 maart met de aanwezigen gedeeld worden.

(Bron: Frontiermagazine)

Wat denk jij dat er gaat gebeuren op 21 december 2012?

Lees ook:Hot topic voor 2012: de maya’s
Lees ook:Symposium: ‘Het is nu al 2012′
Lees ook:Aandacht voor 2012 in Sp!ts
Lees ook:Lezing over de Maya Kalender op 7 december
Lees ook:Mayavoorspelling 2012 marketingbedrog?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>