11-jarige wordt Boeddhistische heilige

Een 11-jarige Amerikaanse jongen, Jigme Wangchuk, hoeft nooit meer naar school. Hij is namelijk de reïncarnatie van een dertiende-eeuwse Boeddhistische heilige. Zijn ouders ontdekten twee jaar geleden dat hun zoon anders was dan andere kinderen, toen hij begon te spreken over zijn vorige leven. Aanvankelijk dachten vader en moeder dat het een geval van kinderfantasie was. Maar tijdens een uitstapje naar een klooster in het Zuid-Indiase Mysore begonnen ze hem serieus te nemen.

Jigme raakte in een trans en omschreef een Boeddhistisch klooster met een grote draak op het dak. Toen de monniken de omschrijving van het klooster hoorden – waar de jongen nooit was geweest – waren ze ervan overtuigd dat Jigme de reïncarnatie is van Rinpoche of de hoge priester Galwa Lorepa, de grondlegger van een van de vier hoofdstromingen van het Tibetaanse Boeddhisme. Die overleed in 1250.  

Jigme is vorige maand naar India verhuisd, waar hij de leider van een Boeddhistische sekte in Darjeeling is geworden. Hij moet de komende tien jaar in eenzaamheid leven. Hij mag alleen via e-mail met zijn oude vrienden communiceren. En dat valt zwaar. Maar de jongen vindt dat hij een verantwoordelijkheid heeft tegenover zijn mensen, liet zijn moeder aan de Amerikaanse pers weten.  

(Bron: Niburu)
(Bron illustratie: Niburu)

Lees ook:De spirituele hoogtepunten van december 2009
Lees ook:Halle Berry gelooft in karma en reïncarnatie
Lees ook:Miss Bikini World verkiezingen in Boeddhistische tempel
Lees ook:Niburu.nl lanceert Niburu TV
Lees ook:Spoken in Nieuwleusen?

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “11-jarige wordt Boeddhistische heilige

  1. linda adam

    ik vind dit pure kindermishandeling. Je ontneemt heel die jongen zijn jeugd. Laat hem kind zijn en laat hem er later wat mee doen. Maar een basisopleiding is toch wel belangrijk. Ik kan dit niet snappen

      /   Reply  / 
  2. karla

    Ja, zielig… Dat die ouders daar ook zomaar mee instemmen!

      /   Reply  / 
  3. Unibet

    Dan heeft hij vast al heel wat levenslessen geleerd.

      /   Reply  / 
  4. Zonnetje

    Ik vind het onverantwoordelijk.

      /   Reply  / 
  5. Zonnetje

    Ik vind het onverantwoordelijk.

      /   Reply  / 
  6. Pingback: De spirituele hoogtepunten van december 2009 | Spiritualiteit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>