Sterfelijkheid en de Bhagavad Gita

Indigo Soulstation besteedt deze maand aandacht aan de Bhagavad Gita. Zo op het eerste oog lijkt het verhaal van de Bhagavad Gita op een legende, maar mystici zien er een diepere lagen in. Zij spreken over de strijd die wij dagelijks in onszelf voeren. De strijd tegen onze angsten, twijfels en verlangens. In de maand November vertellen zes vrouwen hoe de Bhagavad Gita voor hen een gids is op hun spirituele zoektocht. Deze week in het programma ‘De Lotusvijver’ gesprekken met yogadocenten Ans Krietemeijer, Rian Verhoeven en Els van Coolwijk.

Bij de begrafenis van haar schoonmoeder heeft Ans Krietemeijer enkele verzen van de Bhagavad Gita voorgelezen. Aanwezigen waren zichtbaar geraakt door de wijsheid uit het geschrift. De teksten die zij las hadden betrekking op de sterfelijkheid van het lichaam en de onsterfelijkheid van de ziel. Ook Ans schoonvader, die de Bhagavad Gita niet kende, putte er veel troost uit. De gedachte dat er toch iets voortleeft van zijn vrouw deed veel.

Rian Verhoeven nam op haar manier afscheid van haar inspirator Ed Verhoef. Hij gaf workshops in de wijsheid van de Bhagavad Gita en bood ook persoonlijke begeleiding. Enkele jaren geleden bleek Ed een hersentumor te hebben. Daarna ging het snel achteruit met hem. Maar Rian zag ook dat de geest van Ed nog energiek was, hoewel het lichaam niet meer kon. Ed was klaar met zijn werk in dit jasje en hij moest zijn werk voortzetten op een andere plek in een ander jasje. Die gedachte vindt Rian erg mooi.

Ook Els van Coolwijk ondervindt steun van de Bhagavad Gita als ze afscheid moet nemen van haar leerlingen omdat een groep sluit. Els kan het soms fysiek niet aan. Dan vraagt ze zich af of ze de juiste beslissing heeft genomen om minder yogalessen te geven.

Het programma ‘De Lotusvijver’ is elke dinsdagavond te beluisteren via Indigo Soulstation. Programma gemist? Dan kun je altijd nog het archief op de site raadplegen.

Lees ook:Vanavond op Radio Indigo: De spirituele wortels van de Ayurveda
Lees ook:Indigo Radio wordt Indigo Soulstation
Lees ook:Spirituele scheurkalender
Lees ook:Nieuw programma op Indigo: Kwantpunt
Lees ook:Nieuw bij Radio Indigo: ‘Indigo Café’ en ‘Wat mij boeit en heeft geraakt’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>