Mediteren voor beginners

In het septembernummer van vrouwenblad Cosmopolitan wordt een spoedcursus 'mediteren voor beginners' gegeven. "Meditatie is de techniek om je bewustzijn te vergroten, intenser te leven en om meer te genieten," meldt de Cosmo.

In het artikel 'Mediteren voor dummies' wordt uitgelegd wat mediteren is en waarom het handig is om te doen. Zo is het bijvoorbeeld helemaal niet zweverig, laat het magazine weten. Bovendien groeit je bewustzijn als je regelmatig mediteert. "Ontdek je wat je echte prioriteiten zijn en leer je je brein alleen te gebruiken als je het nodig hebt."

Volgens Cosmopolitan kan iedereen die er interesse in heeft best wel eens een keertje proberen te mediteren. En waarom ook niet?

Het septembernummer van Cosmopolitan ligt nu in de winkel.

Lees ook:Spiritueel-special in Cosmopolitan
Lees ook:Mediteren? (bijna) iedereen doet het!
Lees ook:Tips om mediteren vol te houden
Lees ook:davidji voor workshop mediteren in Nederland
Lees ook:Webinar mediteren: Ontdek de stilte in jezelf

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Mediteren voor beginners

 1. lieke

  ik visualiseer en mediteer dagelijks kort, en als ik meer tijd heb gebruik ik een uitgebrei schema van ongeveer een half uur. ik heb het zelf samen gesteld met allerlei gevonden informatie. ik kwam op het iedee om te gaan visualiseren toen ik er iets over las in een tijdschrift.

    /   Reply  / 
  1. donatavanderrassel

   Wat goed! Mediteren en visualiseren is erg goed voor je. Het kan je helpen rustiger te worden, is goed voor je hersenen en verlaagt je bloeddruk. Als je nog meer over mediteren wilt lezen kun je ook eens het boek van Robert Butera proberen: PUUR MEDITEREN of DE GEHEIMEN VAN MEDITATIE lezen van Davidji. Succes en dank voor je reactie!

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>