Lama Michel Rinpoche: psychiatrie en boeddhisme

Het Center for Integrative Psychiatry (CIP) organiseert een lezing door Lama Michel Rinpoche over ‘The nature of reality’. De bijeenkomst is bedoeld voor professionals in de gezondheidszorg met interesse in het boeddhisme. Het evenement vindt plaats op 13 mei 2015 in Centrum De Roos in Amsterdam vanaf 19:00 uur.


Binnen de psychiatrie is al jarenlang warme belangstelling voor spirituele stromingen zoals het Tibetaans boeddhisme. Met elementen uit het boeddhisme wordt her en der geprobeerd het leven van psychiatrische patiënten makkelijker te maken. Met name door mindfulness en meditatie. Dit event past in deze lijn.

Lama Michel Rinpoche

Het CIP heeft eerder Lama Michel Rinpoche uitgenodigd voor congressen en bijeenkomsten. De lama staat bekend om zijn interesse in de psychiatrie en westerse wetenschap. Lama Michel Rinpoche zal spreken over ‘The nature of reality’. Dit heeft betrekking op de manier waarop we het leven, het bewustzijn en het universum ervaren. Ook gaat hij in  op zowel overeenkomsten als verschillen tussen de boeddhistische visie op de aard van de werkelijkheid en die van de westerse wetenschap, specifiek de kwantumfysica.

Meer weten? Bezoek dan de website van het CIP waar de lezing van Lama Michel Rinpoche beschreven staat. Je kunt je hier ook opgeven voor de lezing. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij.

Foto: Antranias via Pixabay

 

Lees ook:Dalai lama naar ziekenhuis voor armpijn
Lees ook:Dalai Lama populair in Nederland
Lees ook:Authentieke Tibetaanse Lama te gast bij Mediteren doe je zo.nl
Lees ook:Tenzin Wangyal Rinpoche komt naar Nederland
Lees ook:Dalai lama in Nederland: veel media-aandacht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>