Nieuwe spirituele opleiding aan de VU Amsterdam

Vanaf september gaat aan de VU in Amsterdam de ambtsopleiding Spiritual Care van start. Het is de eerste master opleiding die zich richt op het beroep van geestelijk verzorger in zorginstellingen, justitie, krijgsmacht e.d en is mede opgericht door zenboeddhist André van der Braak. De specialisatie heeft enerzijds aandacht voor zorg vanuit de specifieke religieuze tradities, maar richt zich anderzijds ook op de pluralistische context van het werkveld en de noodzaak om als geestelijk verzorgers vanuit verschillende tradities met elkaar te werken.

In de traditie van de Faculteit der Godgeleerdheid aan de Vrije Universiteit worden studenten aangemoedigd geestelijke zorg vanuit hun eigen (geloofs)identiteit te beschouwen en te bestuderen.

{Beeld via Creative Commons Flickr}

De opleiding bevat dan ook meerdere programma onderdelen die ingevuld kunnen worden om je traditiespecifiek (islamitisch, hindoeïstisch,  boeddhistisch of christelijk) of interreligieus (algemeen) te scholen, wel of niet gebonden aan een zendende instantie. Het is een eenjarige opleiding die je zowel in vol- als in deeltijd kunt volgen. Meer informatie over toelating en kosten is hier te vinden.

Lees ook:Tien geboden voor de mens door drs. Frans Langenkamp
Lees ook:Lezing over joodse mystici
Lees ook:Dalai Lama komt naar Nederland
Lees ook:Danielle Oonk-van’t Schip brengt cd uit met mantra’s
Lees ook:Shamanic Healing met Itzhak Beery

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>