Dalai Lama komt naar Nederland

[door Saskia Bogaart]

De Dalai Lama is van 10 tot en met 12 mei in Nederland. Een bijzondere gebeurtenis, waar jij bij kunt zijn. De geestelijk leider van de Tibetanen geeft onder andere in Ahoy een publiekslezing over het boeddhisme, getiteld ‘Welzijn, Wijsheid en Compassie; een pleidooi voor een seculiere benadering’.

De Dalai Lama is een inspirerende figuur. Ondanks zijn hoge leeftijd (78 jaar) reist hij de hele wereld af om overal een boodschap van vrede en liefde te verkondigen. Wie hem hoort spreken, kan niet anders dan geraakt worden in zijn hart. Hij komt naar ons land op uitnodiging van de Stichting Bezoek Dalai Lama. Deze stichting bestaat uit vertegenwoordigers van alle Tibetaans boeddhistische tradities in Nederland.

Rutte en de Dalai Lama?
In 2009 bezocht de Dalai Lama Nederland voor het laatst. Onze toenmalige premier Balkenende weigerde hem destijds te ontmoeten uit angst om de handelsbetrekkingen met China te schaden. De Chinezen hebben het niet zo op de geestelijk leider van de Tibetanen, die in ballingschap leeft. En dat is zacht uitgedrukt. Vanaf 1950 is het land namelijk in handen van China. Sindsdien worden de Tibetanen onderdrukt door de Chinezen. De Dalai Lama richt zich echter al jarenlang op een vreedzame dialoog met China, waarbij hij afziet van geweld. Zou premier Rutte de Dalai Lama wel gaan ontmoeten? Wij zijn benieuwd…

Je kunt nu online kaarten bestellen voor de publiekslezing van de Dalai Lama.

dalailama[Copyright foto Dalai Lama Debarshi Ray via Flickr]

 

Lees ook:Nieuwe Dalai Lama een vrouw?
Lees ook:Dalai lama in Nederland
Lees ook:Dalai lama naar ziekenhuis voor armpijn
Lees ook:Dalai Lama in Wereldmuseum Rotterdam
Lees ook:Dalai lama in Nederland: veel media-aandacht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>