Archief: september 2011

Ervaar wat yoga met je kan doen op het Yoga Festival

Ervaar wat yoga met je kan doen op het Yoga Festival op 16 oktober. Yoga is erop gericht om lichaam, geest en ziel te verenigen. Door yoga kun je lichaam en geest in balans brengen. Het helpt je te ontspannen, stress te verminderen en maakt tegelijkertijd je lichaam flexibeler en fitter. Tijdens het Yoga Festival in Centrum Djoj te Rotterdam, kun je ervaren welke verschillende vormen van yoga er zijn en wat bij je past. Professionele docenten verzorgen workshops van diverse vormen van yoga. Ook is er aandacht voor activiteiten die passen bij de yoga lifestyle, zoals meditatie, mantrazingen, de bewegingsleer Chi Neng Qigong en Advaita. Het is een bron van inspiratie voor zowel ervaren als beginnende beoefenaren van Yoga!

Lees verder

Nieuwe site voor Magische Spirituele Reizen

Vanaf september 2011 is er een aparte website gecreëerd voor de Keltisch geïnspireerde Magische Spirituele Reizen van Celtic Inspiration. Tijdens een magische spirituele reis ligt de intentie op het ervaren van de mystieke stroom vol metafysische cadeautjes die in zijn geheel een transformerend effect heeft op de zoeker. Zo kun je een speciale plek -een krachtplaats, helende bron of een ander oud heiligdom – ervaren met heel je hart en ziel, kun je antwoorden vinden op vragen of ervaar je een vorm van genezing van een bepaald gebied in je leven of in je lichaam.

Lees verder

Ken jij Little Witch magazine al?

Little Witch magazine is een online tijdschrift dat één keer per kwartaal wordt uitgegeven en gemaakt wordt voor en door Neopagans. Het wordt zowel in het Engels en Nederlands uitgegeven. De herfsteditie is net uit en via twitter kwam ik op de site van dit online magazine terecht. Ik moet zegen: dat viel niet tegen! Uiteraard moet je onder de doelgroep vallen, maar los daarvan is het ook nog eens een heel mooi opgemaakt e-zine waar je digitaal doorheen kunt bladeren.

Lees verder

Ontwikkelen met het medicijnwiel

Het medicijnwiel is een fysieke manifestatie van spirituele energie. Een externe expressie van interne dialogen. Een spiegel waarin we kunnen zien wat er in ons gebeurt. Het is een wiel van bescherming wat het mogelijk maakt omliggende energieën te focussen en te communiceren met Spirit, onszelf en de krachten van de Natuur, dus eigenlijk met de Creatie zelf. Hierover gaat de cursus ‘Het medicijnwiel’ van Centrum De Quest, die op 30 oktober van start gaat,

Lees verder

De magie van het huishouden

Yunomi.nl besteedt vandaag aandacht aan hekserij en magie. Over het gebruik van magie in het huishouden, om precies te zijn. “Het huishouden is niet voor iedereen weg gelegd en zeker niet iedereen is er blij mee. Maar wanneer je die vervelende klusjes combineert met magische handelingen wordt het al een stuk leuker, volgens Yoeke Nagel.”

Lees verder

Twitterquote van de week

Volg jij Spiritualiteit.blog.nl al op Twitter?
Elke vrijdag staat de leukste, meest interessante, grappigste of meest inspirerende tweet die ons is opgevallen op Spiritualiteit.blog.nl!

Cursus Anders Denken

Wanneer we over mensen spreken, hebben we het in wezen over denkers. Want hoewel de één dat zeker oppervlakkiger doet dan de ander, is het toch ons vermogen tot denken dat ons in de eerste plaats onderscheidt van andere wezens in de natuur. Het is dan ook onze denkwijze die onze individuele mentaliteit bepaalt. En het is de overheersende mentaliteit van de mensheid als geheel, die weer bepalend is voor het huidige problematische beeld dat de wereld vertoont. De conclusie ligt voor de hand: die mentaliteit kan slechts worden veranderd door het wijzigen van onze denkgewoonten. Dat is waarom de Stichting Isis de cursus Anders Denken organiseert.

Lees verder

Ontdek het mysterie van de vrijmetselarij

Altijd al geïnteresseerd geweest in of nieuwsgierig naar vrijmetselarij? Op 17 oktober 2011 kun je in Den Haag een kop koffie drinken met een aantal leden van de Loge L’Union Frédéric, die je een inkijkje kunnen geven in de wereld van de vrijmetselarij. Er zal deze dag gepraat worden over d zin en de onzin over vrijmetselarij. Wat is vrijmetselarij? Waarom is ons eeuwen oude gedachtegoed in deze tijd nog net zo actueel? Steeds meer (jonge) mensen zoeken hun eigen (spirituele) weg. Er is immers maar één weg, en dat is je eigen weg. Op welke wijze biedt de vrijmetselarij jou een inspirerende methode/ omgeving om je eigen weg voort te kunnen zetten?

Lees verder

Belgische priesters krijgen screening

In België zullen mannen die priester willen worden in de toekomst door een screening moeten. De Belgische bisschoppen zeggen een code te hebben ontwikkeld om kindermisbruik te voorkomen. Tijdens de opleiding van de toekomstoge priesters krijgt men bovendien speciale vormingssessies met psychologen.
Wat mij betreft hadden dit soort voorzorgsmaatregelen natuurlijk al veel eerder moeten worden genomen, maar beter laat dan nooit natuurlijk!

Spiritualiteit op Prinsjesdag

Deze ochtend, op Prinsjesdag 2011 wordt voor de twaalfde keer in de Grote Kerk de Prinsjesdagviering gehouden. “Landelijke en plaatselijke vertegenwoordigers van religies en levensbeschouwingen komen bijeen om het nieuwe parlementaire jaar ook spiritueel in te luiden”, laat Kerk in Den Haag weten. Alle kabinetsleden, Kamerleden en gemeentebestuurders van Den Haag zijn uitgenodigd op deze bijeenkomst, die overigens ook een thema heeft: ‘Delen is helen’.

Lees verder

Geloof jij in de kracht van de Maan?

De afgelopen maand stelden we je via de poll op Spiritualiteit.blog.nl de volgende vraag: Geloof jij in de kracht van de Maan? Opvallend was dat de meeste stemmers een positief antwoord hadden op de vraag: bijna de helft (46%) antwoordde met ‘ik denk het wel’, een iets kleiner deel (38%) zei zelfs ook met de kracht van de maan te werken. Slechts 12 % van de stemmers vond het maar onzin om de maan bepaalde krachten toe te delen en 4% wist geen antwoord te geven.
Lees verder

Mayawijsheid en Oneness Blessing in het Light Spirit Radiocafé

Donderdag 22 september zullen er tijdens de uitzending van het Light Spirit Radiocafé, dat wekelijks te beluisteren is via Connect it Radio op Internet, twee bijzondere interviews plaatsvinden. Interviews met Cle Burgers, over Oneness Blessing, en Elvira van Rijn, over haar de wijsheid van de Maya’s. Het Light Spirit Radiocafé wordt gepresenteerd door Jeroen Kumeling van Light Spirit.

Lees verder

Spirituele reizen met Erica Terpstra

Erica Terpstra gaat voor omroep Max op reis naar exotische oorden om daar wijze mannen en vrouwen te interviewen. Zo sprak ze in haar programma ‘Erica op Reis’ met de opperMayapriester in Guatemala, monniken in Bhutan en andere spiritueel leiders en heelmeesters uit o.a.  Swaziland, India en Mali. Gratis dagblad Sp!ts wijdt vandaag een artikel aan de oud-staatssecretaris en ex-zwemsters en haar nieuwe reisprogramma.

Lees verder

Wist je dat…

…je binnenkort een tarotlegging kunt winnen op dit blog? De redactie heeft namelijk ook een eigen praktijk, Teachings of Avalon, waar je o.a. terecht kunt voor een persoonlijke tarotlegging om inzicht te krijgen in jouw situatie. Houdt Spiritualiteit.blog.nl dus in de gaten als je kans wilt maken op zo’n tarotlegging!
Overigens zijn er de komende tijd nog veel meer leuke winacties op dit blog!