Jongeren-site over boeddhisme en spiritualiteit

De Boeddhistische Omroep Stichting (BOS) is vandaag van start gegaan met Bodhitv, een website voor jongeren over boeddhisme en spiritualiteit. Het platform biedt onder andere filmpjes en verhalen van jongeren over hun belevenissen en ervaringen op dit gebied. Tevens biedt Bodhitv vanaf vandaag jongeren de kans om verslaggever te worden. De BOS speelt met Bodhitv in op de behoefte van een groeiende groep jongeren in Nederland die geïnteresseerd is in boeddhisme en spiritualiteit.

Bodhitv richt zich op jongeren van 18 tot 30 jaar in Nederland. Het blijkt dat deze leeftijdsgroep een groeiende interesse heeft in boeddhisme en in spiritualiteit in het algemeen. Bodhitv biedt deze jongeren een podium om met elkaar te discussiëren, elkaar te informeren en ervaringen uit te wisselen. Zo is er op de website onder andere een videoreportage te zien over de aanwezigheid van de talloze boeddhabeelden in het straatbeeld. Wat vinden Blokker-klanten van het uitgebreide aanbod van Boeddha’s in deze winkelketen? 

De BOS roept talentvolle jongeren op om video-fragmenten of redactionele bijdragen te sturen naar [email protected] of naar Bodhitv, Postbus 61, 1200 AB te Hilversum. Uit de inzendingen zal de BOS een aantal jongeren uitkiezen die zich het komende jaar (verder) kunnen ontwikkelen als programmamaker voor Bodhitv. Zij zullen met videocamera of pen en papier op pad gaan om reportages te maken voor de website.

Lees ook:Jongeren en boeddhisme in het buitenland
Lees ook:Spirituele schrijfwedstrijd Bodhitv
Lees ook:Bodhitv op zoek naar versterking
Lees ook:‘Miss Tibet’ eerste documentaire op Bodhitv
Lees ook:Bodhitv is flink aan het uitbreiden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>