Workshop Familieopstellingen

Mensen maken van jongs af aan deel uit van systemen. Het gezin, de school en het werk zijn voorbeelden van dergelijke systemen.
Tijdens de Familieopstellingen-dag van Centrum Bezielen worden er in een groep van 15 deelnemers een aantal opstellingen gedaan.

Systemen functioneren volgens bepaalde wetmatigheden die vaak complex en ondoorgrondelijk zijn. Eén van deze wetmatigheden bestaat erin dat een systeem voortdurend op zoek is naar evenwicht en dat geen enkel lid vergeten of buitengesloten mag worden.

Ons dagelijkse functioneren wordt grotendeels bepaald door de dynamiek van de systemen waarin we leven en werken. Zo kunnen we binnen het systeem – onbewust – een plaats innemen die geen recht doet aan de persoon die we zijn. Uit loyaliteit met andere leden van het systeem of met het systeem als geheel ‘offeren’ we onszelf op en de plek die ons toekomt. Door niet te zijn wie we werkelijk zijn en door niet te doen wat echt bij ons past, ervaren we onvrede, stress en kunnen er zelfs geestelijke en lichamelijke gezondheidsproblemen ontstaan.

Het werken met familieopstellingen is voor iedereen die vragen heeft over het eigen functioneren in de privé-situatie en werksituatie.
Vaak gaat het om vraagstukken waarvoor men al verschillende oplossingen heeft uitgeprobeerd maar waar die oplossingen tot op heden niet of niet voldoende hebben gewerkt.

Centrum Bezielen organiseert meerdere malen per jaar een workshop Familieopstellingen, de eerstvolgende is op 22 november aanstaande. Mario van den Bree zal de opstelling leiden. Voor meer informatie kun je kijken op de website.

(Bron: Centrum Bezielen)

Lees ook:Familieopstellingen-workshop
Lees ook:Thema-avond Familieopstellingen bij De Sprong
Lees ook:Workshop familieopstellingen
Lees ook:En weer een meditatiecursus
Lees ook:Workshop Familieopstellingen op 17 juni

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Workshop Familieopstellingen

  1. Derek

    Veel van deze systemen kun je natuurlijk wel zelf kiezen. Je vriendengroep, het bedrijf waar je voor werkt.

    Maar het is natuurlijk altijd wel goed om eens in de spiegel te kijken en je eigen functioneren binnen een groep te doorgronden.

    Het klinkt wel interessant…

      /   Reply  / 
  2. Adriana van Schalken | Familieopstellingen

    Ik kan een familie/organisatie opstelling altijd aanraden, het geeft mensen zo ontzettend veel inzicht in zichzelf. Echt een prachtige methode.

    Groeten Adriana!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>