Diabeet slachtoffer van ritueel gebedsgroep

Een vrouw met diabetes die in 2002 dood in haar woning in Almelo werd gevonden, was mogelijk slachtoffer van een geloofsritueel, meldt Trouw afgelopen vrijdag. De 38-jarige vrouw zou bij haar gebedsgroep 'Le Combat Spirituel' het advies hebben gekregen om met het gebruik van insuline te stoppen. Dat stelt antropologe Julie Ndaya in het proefschrift waarop zij vrijdag in Rotterdam promoveerde.

'Le Combat Spirituel' is een charismatische gebedsgroep die zijn oorsprong heeft in Congo, maar ook actief is in onder meer Nederland en België.

De omstandigheden rond het overlijden van de Almelose zijn nooit opgehelderd. Volgens de gepromoveerde antropologe schaamde de vrouw ich voor haar bestaan als alleenstaande vrouw, dat in Congo en onder Congolezen in Europa een lage sociale status oplevert. Bij de gebedsgroep zocht zij steun. Ook de antropologe was hier lid van.

Haar teleurstellingen in de liefde, evenals haar diabetes zou de vrouw volgens de leider van de gebedsgroep te danken hebben gehad aan het verleden van haar familie. Diezelfde leider zou haar hebben gezegd te stoppen met insuline spuiten en God om genezing te moeten vragen. Waarschijnlijk is de vrouw aan het gebrek aan insuline overleden.
Na dit tragische voorval is de gebedsgroep uiteen gevallen en ook Ndaya wenste er niet langer deel van uit te maken.

(Bron: Trouw)

Klik hier voor het gehele artikel van Trouw.

Lees ook:Dalai lama in Nederland
Lees ook:Nieuwe Dalai Lama een vrouw?
Lees ook:Open dag Vrouw Holda
Lees ook:Apostel Filippus gevonden
Lees ook:Spiritueel begeleider voor Joran van der Sloot?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>