Moslims zijn bedevaart begonnen

Anderhalf tot twee miljoen moslims zijn maandag begonnen met de hadj, de jaarlijkse bedevaart naar de voor hen heilige plaatsen in Saudi-Arabië. Vele pelgrims, gehuld in het wit, wandelden of reisden per bus naar de vallei van Mina, ongeveer vijf kilometer ten oosten van Mekka.

De pelgrimstocht naar Mekka is een tocht die iedere moslims minstens één keer in zijn leven moet maken.

De meeste bedevaartgangers hebben de maandag in Mina doorgebracht, maar sommigen zijn naar de Araratberg gegaan, waar vandaag het hoogtepunt van de hadj plaatsheeft. Donderdag en vrijdag zullen alle bedevaartgangers naar Mina terugkeren voor het gooien van stenen naar pilaren, die de duivel voorstellen.

De regering van Saudi-Arabië heeft de bedevaartgangers beloofd dat zij voor hun veiligheid instaat. In het verleden hebben ongelukken of gewelddadige incidenten honderden pelgrims het leven gekost.

(Bron: Nu.nl)

Lees ook:Uit de Islam: het Offerfeest
Lees ook:Eerste gids voor moslims in de ruimte
Lees ook:Paus uit respect voor islam aan ambassadeurs
Lees ook:De Ramadan is begonnen
Lees ook:Paus Benedictus pleit voor vrede Midden-Oosten

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Moslims zijn bedevaart begonnen

  1. Sander

    Wat heeft dit met spiritualiteit te maken?

      /   Reply  / 
  2. Karla

    Nou, dat lijkt me toch wel duidelijk Sander, of denk je dat spiritualiteit alleen maar met new age te maken heeft? Ook religie is spiritualiteit, en zeker zo’n tocht.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>