Paus uit respect voor islam aan ambassadeurs

In een poging een crisis in de relatie tussen de islam en de katholieke kerk te beslechten, heeft paus Benedictus XVI gisteren een ontmoeting gehad met een aantal ambassadeurs van moslimlanden. De paus uitte zijn ‘volledige en diepe respect’ voor het islamitische geloof.

De katholieke leider, die de moslimambassadeurs had uitgenodigd in zijn buitenverblijf, zei dat christenen en moslims alle vormen van geweld moeten verwerpen en dat de interreligieuze dialoog van vitaal belang is voor de toekomst. Ambassadeurs van 21 moslimlanden waren op de uitnodiging van de paus ingegaan.

De paus zei maandag dat hij tijdens zijn gewraakte toespraak een ‘oud geschrift’ heeft geciteerd, waar hij zelf niet achter staat. De genodigden lieten weten dat het tijd was om alles wat er is gebeurd achter hen te laten en dat zij hoopten op een nieuw begin voor de interreligieuze dialoog tussen joden, christenen en moslims.

(Bron: Elsevier)

Lees ook:Paus Benedictus pleit voor vrede Midden-Oosten
Lees ook:Paus: ‘Spijtig’ misverstand
Lees ook:Paus Benedictus viert 80e verjaardag
Lees ook:Diepgaande vernieuwing Kerk ter bestrijding van misbruik
Lees ook:Paus: kerk moet seksschandalen voorkomen en vertrouwen herstellen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>