Spirituele zoektocht bij Stadspastoraat

Het Stadspastoraat houdt deze winter drie cursussen rond spiritualiteit en ontmoeting.
De eerste cursus is ‘Woord in beeld’, een serie van vier bijeenkomsten met als doel om door middel van een creatieve werkvorm het bijbelverhaal dichterbij te brengen. De cursus staat onder leiding van creatief therapeut Vilja Boelens.

 

Voor mensen die een scheiding achter de rug hebben, houdt het Stadspastoraat een serie gespreksavonden onder het motto ‘Het leven gaat door…?’ De bijeenkomsten gaan over terugkijken en vooruitkijken, met onderwerpen als verdriet, schuld, schaamte, vergeving en nieuw perspectief. Rikie Bansberg en Nicolien van Roon leiden de gesprekken.

De cursus ‘Home made religion’ draait om de zoektocht naar persoonlijke spiritualiteit. Via een meditatieve oefening komen cursisten dichter bij hun bron. Deze cursus staat onder leiding van Marianna Geraci, beeldend kunstenaar/kunstzinnig therapeut en Marti Koster.
Alle bijeenkomsten zijn in de aanbouw van de Antoniuskathedraal, Sint Janstraat 8 in Breda. Voor meer informatie en aanmelden: [email protected] of 076-5310911.

De bijeenkomsten van ‘Woord in beeld’ zijn op 15, 22 en 29 november en op 6 december om 19.30 uur.
'Het leven gaat door…?' wordt gegeven op 13, 20 en 27 november en op 11 december om 19.45 uur.
Op 27 november, 4, 11 en 18 december en 8 januari om 20.00 uur zijn de bijeenkomsten van ‘Home made religion’.

(Bron: BN/De Stem)

Lees ook:Spiritualiteit en Psychotherapie in één cursus
Lees ook:Soulfood for Soulsistas
Lees ook:Thema-bijeenkomsten werkgroep Levensbeschouwing en Spiritualiteit
Lees ook:De decembermaand op Spiritualiteit.blog.nl
Lees ook:Internationaal Therapeut Beurs 2014

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Spirituele zoektocht bij Stadspastoraat

  1. what ever

    Bestde mensen, het akn zijn dat jullie het goed bedoelen, toch MOET ik jullie waarschuwen. dat er een bovennatuurlijke wereld is daar zijn we het blijkbaar over eens. dat er boevennatuurlijke krachten zijn zijn we het ook over eens. in een goed contact komen met de goede bovennatuurlijke krachten is ook een goed streven..

    maar u heeft NIET in de gaten dat er twee bronnen zijn…. waaruit deze krachten KUNNEN voortkomen.

    de oorsprong van deze krachten is een oorsprong; maar al snel na het begin is er een splitsing gekomen tussen de goede betrouwbare zorgzame en echt pure liefdevolle belangeloze bron die ook tevens de oorsprong was van alles en helaas is er dus ook een afspplitsing die het NIET goed met ons voor heeft… en natuurlijke probeerd die niet goede kracht bron zich voor als zijnde positief en geweldig en liefde vol.. maar DAT is het niet….. de MEESTEN mensen in de wereld laten zich daardoor misleiden.

    als ik uw site beoordeel bent u daar, ongeacht uw goede bedoelingen 1 van.

    hoe goied u het wellicht ook bedoeld en meent goed te doen door mensen in de ze spirituele zaken te begeleiden en in contact te brengen.. u tapt uit de verkeerde bron…..

    ok waar gaat het over…

    IN den beginne schiep God de hemel en de aarde en al wat daar in is….

    God heeft ale zaken gemaakt die goed zijn… hemel aarde mensen planten dieren en ook engelen…ieder een met een eigen VRIJE WIL EN KEUZE mogelijkeheid

    1 van die engelen, lucifer, werd na een poosje opstandig en wilde aanbeden worden als god….

    maar ja er is maar 1 schepper en almachtige God en dat is de schepper van hemel en aarde; de God vd bijbel.

    lucifer werd opstandig en God kon hem niet langer bij zich houden want lucifer kwam in rebelie tegen God. lucifer werd vervloekt omdat hy het absoluut goede dat hy kreeg in de hemel (hy was een van de top-engelen) als het ware verachtte en niet vrijwillig en uit liefde voor God; God en Gods diende.

    lucifer KOOS er vrijwillig voor om God NIET lief te hebben en om Hem te blijven dienen als engel… lucifer faalde in de liefdetest die God voor ons allemaal oplegt…lucifer was de gevallen engel geworden. ook u en ik worden aan een vorm van liefdestest onderworpen.. om een goede keus te maken en om ECHTE goede liefde te zoeken en te volgen… vrijwillig…

    lucifer nam ongeveer 1/3 deel van alle engelen mee in zijn rebellie….

    sinds die tyd is satan/lucifer zich tegen Gods schepping aan het keren en tracht deze te vernietiggen met allerlei list en bedrog en leugens en valse krachten om mensen maar bij God weg te houden

    satan heeft nogsteeds een aantal krachten die boven natuurlijk zijn en die misbruikt hy om mensen te misleiden en verwonderd te doen staan odaarover en ze zo weg te lokken bij God/Jezus.

    ik moet u waarschuwen dus.. ja die krachten die u promoot via uw site zijn reeel maar zijn enkel en alleen bedoeld om u en de mensen kappot te maken want ze komen NIET bij God vandaan.. hoe mooi die krachten ook mogen lijken… ze zin NIET UIt de juiste bron…..

    satan is erop uit om u te vernietigen en als slaaf hem te dienen… alles wat u hier op deze site promoot komt voort uit de satan die de kwade macht representeerd….

    u bent dus in gevaar.. ook al lijkt dat in uw ogen schouw niet zo… en erger nog u brengt andere mensen via uw site ook ingevaar…in DODELIJK gevaar letterlijk en figuurlijk.. u kunt hier niet mee spelen en denken er ongeschonden er uit te komen.

    satan is namelijk een vernietiger hy wil u kapot hebbben en eeuwig martelen en pijnigen; u bent namelijk in Gods even beeld geschapen en alles wat satan aan God doet herinneren zal hy in eeuwigheid in de hel martelen pijnigen etc etc.. dat is niet wat u wil en ook niet wat u andere mensen aanwil doen.

    de kans dat u mij gelooft is niet erg groot….

    omdat de satan u verblind heeft voor de waarheid….. daartoe is hy instaat.

    toch moet ik u hiervan op de hoogste stellen want God houd van u en er is een weg terug naar de ECHT liefdevolle goede bron…. GOD de schepper van hemel en aarde…

    Jezus christus is de weg terug naar God….

    door dat u zich heeft ingelaten met satans vernietigende krachten kun u niet in Gods nabijheid komen. alleen het offer van |Jezus christus kan ons darvan bevrijden. maar dat betekend uzelf over geven aan Jezus christus en aan HEM alleen !

    dat gaat met stryd gepaard want satan heeft juridisch recht op u omdat u zich met hem verbonden heeft en satan wil u niet kwijt en zal desnoods met geweld en met lichamelijke fysieke gevolgen en angst en dreigementen u bij hem trachten te houden… want dat is wat satan wil.. u kapot maken… als u Jezus Christus Zijn naam aanroept om hulp zal HY u helpen ten ECHTE goede…

    Jezus is almachtig en ondenkbaar veel sterker dan de satan… Jezus IS God namelijk en satan is maar een geschapen engel met beperkte kracht en zal het dus altyd moeten afleggen tegen Jezus..

    er is een dame die ooit ook met hetgeen u promoot in contact kwam
    en zich daarvanbekeerd heeft… zij heeft nu een site en legt een en ander uit ervaring uit.

    zij heeft ook het boek geschreven het geheim van de godin
    marloes van der welle en haar site is; wicca-and-beyond.nl of .com

    ik raad u aan daar naar te kijken

    ik hoop voor u en die met u zijn in dit gebeuren de weg terug vinden naar ECHTE ONBAATZUCHTIGE liefde bij Jezus Christus….

    mvg

      /   Reply  / 
  2. what ever

    OK nog wat extra informatie;

    satan en zijn medestanders zijn de gevallen engelen; zoals de bijbel zegt presenteerd de duivel zich als een engeldes lichts… maar IS het niet, waarom ? om mensen te misleiden met mooie praatjes en ook met ogenschijnlijk mooie wonderen en tekenen; ja zelfs met ongeschijnlijke genezingen…. maar satan heeft alleen macht om mensen NIET ziek te laten worden door zijn verderfelijke werk tydelijk NIET uit te voeren… maar gezond houden is niet hetzelfde als GENEZEN..

    satans volgelingen kennen we ook wel als demonen en geleide geesten en schimmen en schaduwen en energieeen; vele namen maar een en de zelfde kwaade bron waaruit getapt word laten mooi klinkende woorden u niet misleiden.. en ja ze zijn er echt maar het zijn kwaadwillende machten die u in hun greep trachten te houden en uiteindelijk kapot te maken.. en dat kan kort duren of lang duren maar VROEG OF LAAT GAAT U TEN ONDER aan deze zaken

    ALS u zich niet bekeerd tot Jezus Christus …

    deze geestelijke machten kunnen bezit van u nemen bv door initiatie of inwijding of aanroepen etc wat er dan gebeurd is dat zo’n geestelijke demonische macht uw lichaam in komt en uw leven gaat aansturen; u word als het waren het paard waarop hy rijd .. en hy heeft het voor het zeggen in uw leven ook al lijkt dat niet zo…hy bepaald wat u doet. niet u… uiteraard afhankeljik van de mate waarin u zich voor deregelijke zaken heeft open gesteld maar hoe meer u zich hiermee in contact brengt des te meer u geleeft word.

    u bent dus niet meer vrij en u doet niet meer wat u zou doen als u het zelf voor het zeggen zou hebben.

    Jezus daarintegen zet u vrij van dergelike geestelijke machten. de waarheid maakt vrij zegt Jezus ook…

    het zal ook moeite kosten om echt vrij te worden van deze duivelse machten want ze laten u niet zomaar gaan en dat recht hebben ze ook want u heeft zich met hen geestelijk verbonden en eventueel via bloed verbonden en met vervloekingen bekrachtigt…

    Jezus is veel sterker gelukking en lkan u van dergelijke zaken bevrijden … maar U zult wel de eerste stap naar Jezus moeten doen; vrijwillig.. u kunt ook Jezus daarbij om hulp vragen als u zelfs dat niet echt lijkt te lukken; roep gewoon Jezus Help mij en dan gaat Jezus aan de slag met u want Hy houd onbaatzuchtig van u

    de duivel/satan/lucifer haat Jezus en hy zal dus ook al hetgeen in zijn (beperkte) macht ligt te doen om u by Jezus of de bybel weg te houden… grote kans dat u ook een hekel heeft aan alles wat christelik is en wat met Jezus te maken heeft, en dat u misschien zelf Jezus naam niet eens kunt uitspreken… omdat de duvel waarmee u in contact bent gekomen via wat hier bv op deze site gepromoot word verbonden heeft…

    satan is veel zwakker dan Jezus

    maar satan is wel vele malen sterker dan de mens vergist u zich daar niet in.. als u niet een wederomgeboren christen bent/blijft begint u niks tegen satan…. hy lacht u vierkant uit. alleen een wederomgeboren stevig gefundeerde christen kan tegen de duivel optreden in Jezus naam en met Jezus hulp….

    lieve mensen

    ik roep u op om u te bekeren tot Jezus christus de Zoon van God die schepper is van hemel en aarde.

    DAN zult u echt vrij zijn en nog VEEL Mooiere zaken zien en krijgen van uw schepper God/Jezus; HY alleen is de bron van het leven en al het ECHTE goede.. wat hier op deze site gepromoot word is niet wat het lijkt…

    en of u mij nu gelooft of niet het IS de waarheid…. en DAAR komt u vroeg of laat zelf ook achter; ik hop voor u op tyd; want er komt een moment dat het te laat is en er geen weg terug meer is….

    mvg

      /   Reply  / 
  3. Mireille...

    De liefdestest van God.

    Vraag 1: Heeft u wel eens iemand van het leven beroofd?
    a) Ja 2 punten
    b) Nee 1 punten
    c) Weet niet 0 punten

    Vraag 2: Wat vind u van een door mij geschapen bloem?
    a) Mooi 1 punten
    b) Lelijk 2 punten
    c) Stinkt 2 punten

    Vraag 3: Is het mooi dat een man op een man verliefd wordt?
    a) ja 1 punten
    b) gatverdamme 2 punten
    c) Weet niet 0 punten

    Vraag 4: Waar gaat u iedere zondag heen?
    a) kerk 2 punten
    b) Moskee 2 punten
    c) Brak op de bank 2 punten
    d) Buiten wandelen 1 punten

    Vraag 5: …..
    ………
    Vraag 333:…..
    ———————————————————
    Score: 0 punten : reïncarnatie
    333 punten : toelating tot de hemel
    666 punten : verbanning uit het paradijs!

    —- —————————————————-

    blabla
    Volgens Ron Bransteder bestaan Engelen helemaal niet… :S
    http://www.youtube.com/watch?v=s3ukgSrJAko
    —–

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>