Film The Da Vinci Code nu ook verboden in Wit-Rusland

Afgelopen maandag heeft Wit-Rusland een verbod gelegd op het langer draaien van de film The Da Vinci Code. Dit werd gedaan naar aanleiding van protesten van rooms-katholieke organisaties. Het land is niet het enige waar de film negatief werd ontvangen, in de afgelopen weken werden er wereldwijd protesten gevoerd.

Twee weken geleden protesteerden orthodox-christelijke groeperingen in Zuid-Korea, India en Thailand tegen de film door middel van boycot, hongerstakingen en andere pogingen om een draaiverbod van de film af te dwingen. In thailand werd geeist om beledigende ondertiteling te schrappen.

Vorige week lanceerde de rooms-katholieke kerk in Nederland een website, Da Vinci Code fan, die bedoeld is om liefhebbers van The Da Vinci Code het ‘echte’ verhaal over jezus te vertellen. Op de site wordt vermeld dat het boek en de verfilming ervan vol staan met onzin over het leven van Jezus.

In Wit-Rusand was The Da Vinci Code al verboden te bezoeken voor minderjarigen. Ondanks dat verbrak de film ook in dit land alle bezoekersrecords.

(Bronnen: ANP / De Telegraaf / Nu.nl)

Lees ook:The Da Vinci Code ook in China van het doek
Lees ook:Jezus Christus als medewerker van Ikea
Lees ook:Film The DaVinci Code morgen in premiere
Lees ook:Bischoppen willen media meer evangeliseren
Lees ook:Eerste echte Wicca-film

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>