Bischoppen willen media meer evangeliseren

Rooms-katholieke bisschoppen willen radio, televisie en internet meer gebruiken om mensen in contact te brengen met Jezus Christus en de kerk. Hun RKK-zendtijd willen ze “nadrukkelijker” inzetten voor evangelisatie. Dit stond in de brief over missie in de 21e eeuw, die bisschop Tiny Muskens van Breda afgelopen dinsdag in Utrecht presenteerde.

Volgens Muskens moet de Rooms-Katholieke Kerk meer inspelen op de hedendaagse honger naar spiritualiteit. Ook sprak hij van een opmars van “spiritualiteit zonder godsdienst”.

Behalve via de eigen media moet de RK-Kerk zich volgens de bisschoppen ook op andere manieren richten op mensen die een losse band met de kerk hebben. Bijvoorbeeld door paas- en kerstvieringen te gebruiken om met randkerkelijken in contact te komen, rond sacramenten als doop en huwelijk laagdrempelige vormen van geloofsgesprek en onderricht aan te bieden en door het parochieblad toegankelijker te maken.
Ook roepen de bisschoppen zelbewuste katholieken op om in het maatschappelijk debat duidelijker een katholiek geluid te laten horen.

(Bron: De Telegraaf)

Lees ook:Hoog oplopend conflict tussen China en het Vaticaan
Lees ook:Diepgaande vernieuwing Kerk ter bestrijding van misbruik
Lees ook:Bisdom Den Bosch geeft malaise toe
Lees ook:Paus: kerk moet seksschandalen voorkomen en vertrouwen herstellen
Lees ook:“Wielrennen is een katholieke sport”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>