13 mei Dag van de Parapsychologie

Op zaterdag 13 mei 2006 wordt in Utrecht de Dag van de Parapsychologie georganiseerd door het Parapsychologisch Instituut. Tijdens deze dag kan men een bezoek bregen aan verschillende interessante lezingen over verscheidene onderwerpen, waaronder integrale geneeskunde, een onderwerp wat in de middag centraal zal staan. Bovendien kan men meedoen aan een forumdiscussie.

De Dag van de Parapsychologie begint op 13 mei om 11:30 uur. In de ochtend worden er twee lezingen gegeven. Prof. dr. Dick Bierman van de Universiteit van Amsterdam en van Utrecht geeft een presentatie met de titel Gokken en Presentiment. In een gesimuleerd experiment met een fruitmachine werden EEG hersensignalen gevonden die al lijken te reageren voordat de uitkomst bekend is. Dit is volgens Bierman een aanwijzing dat het lichaam de toekomst lijkt te ‘kennen’. Bierman zal het experiment demonstreren en de uitkomsten worden vervolgens kritisch besproken.

Het tweede deel van de ochtend bestaat uit een lezing over lucide dromen en buitenlichamelijke ervaringen. Dr. Victor Spoormaker van de Universiteit van Utrecht bespreekt of deze twee fenomenen hetzelfde zijn of slechts vergelijkbaar. Dit doet hij onder andere aan de hand van een nog niet eerder gepubliceerd onderzoek uit het slaaplaberatorium van Stanford.

In de middag staat het thema integrale geneeskunde centraal. Er worden lezingen gegeven over de grondslagen van de integrale geneeskunde, over integrale geneeskunde in de praktijk en over de stand van zaken nu en in de toekomst.
Aan het eind van de dag, die duurt tot 16:30 uur, is er een forumdiscussie waaraan kan worden meegedaan.

(Bron: Parapsychologisch Instituut)

Lees ook:Vandaag Dag van de Parapsychologie
Lees ook:Dag van de Parapsychologie
Lees ook:12 mei: Dag van de Parapsychologie
Lees ook:Dag van de Parapsychologie
Lees ook:Dag van de Parapsychologie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>