Workshop familieopstellingen op 16 december

Op zaterdag 16 december a.s. wordt er weer een workshop familieopstellingen georganiseerd in Rotterdam. Er wordt gewerkt met de methode Bert Hellinger. Bij deze methode wordt er van uit gegaan dat alle leden van een familie met elkaar verbonden zijn. Ook wanneer er weinig of geen contact ervaren wordt. Familieopstellingen laat zien dat op een dieper niveau de liefde wel aanwezig is, en ook de behoefte aan verbinding. Vaak staat er een ingrijpende gebeurtenis tussen in. Dit kan zijn vroege dood, nasleep van oorlog, misdrijf, scheiding, miskraam, ziekte en andere gebeurtenissen. Wanneer gebeurtenissen als deze onvoldoende besproken, erkend of gezien zijn, kunnen Familieleden belast raken met iets wat niet bij hen hoort. Vaak uit zich dit in een persoonlijk thema. Iets wat zich in je leven laat zien en waar je last van hebt.

In een opstelling nemen representanten (personen uit de groep) de plaats in van familieleden welke in de ruimte worden opgesteld. Hier komen zij in contact met de onbewuste lagen die in de familie spelen. Er wordt gewerkt om de verborgen dynamiek zichtbaar te maken. Stap voor stap wordt inzichtelijk wat er gebeurd is en wat er nodig is om het evenwicht te herstellen. Zo kan het bijvoorbeeld nodig zijn dat familieleden een andere plaats krijgen of dat lasten terug gegeven worden waar het hoort. Wanneer aan het einde van een opstelling het evenwicht binnen het familiesysteem is hersteld, geeft dit bijna altijd een gevoel van opluchting en bevrijding. Een opstelling werkt door op de laag van de ziel, ook naar andere familieleden.

Er wordt gewerkt in een groep van 10 tot 17 personen. Van te voren kun je aangeven of je daadwerkelijk een opstelling wilt doen of dat je representant wilt zijn. Per dag kunnen 5 mensen een opstelling maken. Wanneer je voor de eerste keer mee doet is het aan te raden om representant te zijn. Ook voor representanten is een opstelling een verrijkende ervaring. Je zult parallellen tegen komen met gebeurtenissen uit je eigen leven.

Irene Duijvestijn begeleid de Familieopstellingen: Zij is geschoold in Maatschappelijk werk, Lichaamstherapie en Systeemopstellingen. Sinds 2002 werkt ze met Familieopstellingen. Haar praktijk houdt ze in Rotterdam en in Den Haag waar ze ook Individuele lichaamsgerichte therapie en begeleiding geeft.

Voor meer informatie over deze en andere workshops, kun je kijken op de website van Irene Duijvestijn.

Lees ook:Workshop Familieopstellingen op 17 juni
Lees ook:Workshop familieopstellingen op 11 november
Lees ook:Workshop familieopstellingen
Lees ook:Workshop familiestellingen op 29 september
Lees ook:Harmonie creeeren met familieopstellingen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>