Sneeuwcirkels openluchtmuseum geen mysterie

Een tijdje terug kon je op dit blog lezen over sneeuwcirkels, die op het ijs waren ontstaan bij het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Nu dacht ik: laat ik eens gaan kijken of deze cirkels nog nader onderzocht zijn. En ja hoor: dagblad De Gelderlander heeft het ‘fenomeen’ en het onderzoek ernaar nauwkeurig in de gaten gehouden. Het bleek allemaal een stuk minder mysterieus dan gehoopt, waarschijnlijk…

De sneeuwcirkels in het Arnhemse Openluchtmuseum (NOM) bleven intrigeren en waren een hit op internet, volgens De Gelderlander. “Een kleine 200.000 keer is het bizarre verhaal inmiddels bekeken” werd er op 10 februari op de website vermeld. Een dag later bleek dat de fraaie cirkels die toen ontstonden door laagfrequente trillingen zijn ontstaan.

De Experts van Meteo Consult lieten weten de cirkels te verklaren zijn door ‘Resonantiepatronen van laagfrequente trillingen’. “Lage frequentietonen (LFg) planten zich goed en ver voort via de lucht en kunnen worden veroorzaakt door apparatuur of installaties zoals verwarmingspompen, zwaar vrachtverkeer (waaronder ook tractoren), windmolens en op nog vele andere manieren. LFg worden ook gemakkelijk doorgegeven via de grond en materie, door bijvoorbeeld waterzuivering, rioolpompen en gastransport”, aldus Meteo Consult aan De Gelderlander. Geen mysterie dus!

Lees het hele artikel over de uitleg van de sneeuwcirkels in De Gelderlander.

Had jij gedacht dat deze sneeuwcirkels op een natuurlijke manier ontstaan waren?

Lees ook:Na graancirkels nu ook sneeuwcirkels?
Lees ook:Op een na grootste graancirkelformatie gevonden
Lees ook:Jezus niet centraal in Bijbels Openluchtmuseum
Lees ook:De Spiritualiteit.blog.nl-hoogtepunten van augustus 2008
Lees ook:Vanavond in QIR: electrosensitiviteit

1 Reacties // Reageer

One thought on “Sneeuwcirkels openluchtmuseum geen mysterie

  1. Instituut Netels

    Wetenschap is net zo bijzonder als een mysterie!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>