Omgaan met angst, stress en depressie

In de moderne maatschappij zien we helaas vele vormen van angst, stress en depressies. Steeds meer mensen kijken gelukkig naar binnen en proberen te luisteren naar hun lichaam en hun gevoel. Toch is dat moeilijk. Want daarnaast moet er ook nog gewerkt worden, zorg gedragen worden voor het gezin en ook sociale contacten met vrienden en familie blijven gewenst. Om stress, depressie en angsten te voorkomen zijn er verschillende dingen die je kunt doen.

Mediteren bijvoorbeeld. Elke dag even vijf minuutjes (langer mag natuurlijk ook!) in de lotushouding met je ogen dicht, eventueel met een meditatiemuziekje op de achtergrond, of een geleide visualisatie. Echt, het helpt! Weet je niet goed hoe je dat moet doen? Een groot voordeel van deze moderne tijden is dan weer dat er vanalles verkrijgbaar is op het internet. Ook (betaalde en gratis) meditaties en visualisaties. De visualisaties van Andrew Johnson kan ik je ook van harte aanbevelen. Deze zijn verkrijgbaar als mp3, maar bijvoorbeeld ook als app voor je iPhone!

Ook Yoga kan je helpen bij angst en depressie. Door de specifieke opvolging van bewegingen en de nadruk op ademhaling leer je beter ontspannen en kalmeren. Niet alleen tijdens een yogasessie, maar ook de rest van de dag in situaties waar dit van pas kan komen. Happynews zette 6 yogaposes op een rij, die depressie en angst verminderen.

Zie je door de bomen het bos niet mer en ben je bang in een depressie te blanden of denk je dat je al (licht) depressief bent? Zoek dan hulp in de vorm van een goed gesprek. Bij de een kan het al heel veel helpen om met een goede vriend(in) te praten, maar in veel gevallen heb je meer aan een professioneel gesprek, in de vorm van therapie. Welke soort therapie het beste bij jou past kun je zelf bepalen. Niet iedereen is tenslotte hetzelfde.

Hoe ga jij om met angst, stress en depressie? Wat is jouw tip?

Lees ook:Minder nieuwe hersencellen door stress
Lees ook:Sporten bij depressie
Lees ook:Er moet meer geknuffeld worden
Lees ook:Ontstressen in drie dagen
Lees ook:Leren kiezen vanuit je hart

1 Reacties // Reageer

One thought on “Omgaan met angst, stress en depressie

  1. Karla

    Goed artikel!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>