Onkruid viert 30-jarig jubileum

Deze zomer bestaat het tijdschrift Onkruid 30 jaar. "Tijd voor een klein feestje," laten de makers van het tijdschrift weten. Het jubileum wordt gevierd door in de komende nummers terug te kijken op de afgelopen dertig jaar en naar wat het heden met het verleden verbindt. Bovendien laadt de redactie zich weer helemaal op voor de komende jaren.

In de komende nummers wordt er met met de oprichters Paul Breekveld en zijn vrouw Loes Sjerp en een dikke stapel eerder verschenen nummers van Onkruid terug gekeken op een veelbewogen periode die inmiddels een hele generatie beslaat. Vorig jaar juni ging Breekveld met pensioen. Samen met Hidde Tangerman blikt hij terug op een periode die het aanzien van de wereld voorgoed veranderd heeft. "Een mooi verhaal van twee mensen met een heldere visie, die de moed hadden het roer om te gooien en hun veilige leven in te ruilen voor een ideaal," aldus Onkruid.

Ook kijkt Onkruid naar wat het heden en verleden met elkaar verbindt. Neem bijvoorbeeld de 'seksuele revolutie' van de jaren zeventig. Je hoort er weinig meer van, "maar de pijn van knellende liefdesbanden is natuurlijk van alle tijden. Daarom verkent Judith van der Graaf de wereld van de polyamorie, het leven met meerdere partners. Is dat de volwassen gedaante van die wilde jaren van vroeger, of niet meer dan oude wijn in nieuwe zakken. Bob Snoijink en Iteke Weeda, beide ervaringsdeskundigen, zien parallellen."

Onkruid laadt zich na dertig jaar ook weer helemaal op voor de komende jaren. Nederland kent vele bijzondere krachtplekken, laat het komende nummer zien. Lees waar je de nieuwe energie letterlijk in je kunt voelen stromen. "Want al is Onkruid dan inmiddels dertig, we blijven leren en vernieuwen en staan open voor wat op ons pad komt," laat de redactie van het tijdschrift voor spiritualiteit en bewustwording weten in haar nieuwsbrief. "En dertig, is dat niet die gevaarlijke leeftijd waarop je denkt dat je alles al geleerd hebt, terwijl je je nog lang niet beseft hoe belangrijk het is om ook af en toe te vergeten?"

(Bron: Nieuwsbrief Onkruid)

Lees ook:Heeft jouw intuïtie je geholpen?
Lees ook:Tijdschrift Onkruid vernieuwd
Lees ook:Onkruid in het teken van ayurveda
Lees ook:De Spiritualiteit.blog.nl-hoogtepunten van juli 2008
Lees ook:Dankbaarheid

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Onkruid viert 30-jarig jubileum

  1. Dirk

    kan.. me.. niet.. bedwingen… AAAAARGH!

    ONKRUID VERGAAT NIET!

      /   Reply  / 
  2. Karla

    haha! :)

      /   Reply  / 
  3. Pingback: De Spiritualiteit.blog.nl-hoogtepunten van juli 2008 | Spiritualiteit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>