De Spiritualiteit.blog.nl-hoogtepunten van juli 2008

Van elke maand van het afgelopen jaar heb ik de leukste, belangrijkste of meest spraakmakende punten nog eens voor je op een rijtje gezet. Nu de hoogtepunten van juli 2008.

In juli vierde het tijdschrift Onkruid haar 30-jarig jubileum. Dit werd gevierd door in het blad, samen met de oprichters Paul Breekveld en zijn vrouw Loes Sjerp en een dikke stapel eerder verschenen nummers van Onkruid terug gekeken op de afgelopen dertig jaar. Ook laden de makers van Onkruid zich weer helemaal op om er nog eens dertig jaartegen aan te kunnen gaan.

Op maandag 7 juli werd de eerste column van Lunadea, de nieuwe partner van Spirituaiteit.blog.nl, geplaatst. De column speelde in op het nationale rookverbod dat die maand van kracht ging. Lunadea gaf een aantal ‘natuurlijke tips’ om de lezer te helpen stoppen met roken.

Het kopje ‘Spiritualiteit hielp Ingrid Betancourt overleven’ bracht in juli aardig wat teweeg op dit blog. De tekst ging over de bevrijde Frans-Colombiaanse politica, die praktiserend katholiek is. Haar bevrijding door het Colombiaanse leger beschreef ze als een “wonder van de heilige Maria”. De reacties mondden uit in een heuse geloofsdiscussie, waarin zaken aan bod kwamen als ‘is het ware geloof voor de een ook het ware voor de ander?’, ‘Is bidden tot de Heilige Maagd Maria’ anders of mindergoed dan bidden tot Jezus?’, ‘Mag de bevrijding van Betancourt als wonder worden gezien?’.

Een jaar nadat de website ‘Spiritueel Ondernemers Netwerk’ werd opgericht kon je op dit blog lezen dat deze site werd uitgebreid. Oprichter Theo Buijsrogge maakte er eindelijk een echt netwerk van voor ondernemers die zich bezighouden met spirituele zaken.

Deze zomer waren de astrologische en paranormale televisieprogramma’s volop in het nieuws. Zo kwam de Socialistische Partij (SP) met een meldpunt waar mensen terecht kunnen met klachten over tv-programma’s als Astro TV. Mensen worden aan het lijntje gehouden en krijgen “kwalijke” adviezen, liet de partij in Dag weten. Vele bezoekers van Spiritualiteit.blog.nl lieten het mening weten over de programma’s.
En niet alleen de Socialistische Partij (SP) strijdt voor het verbod van ‘paranormale televisieprogramma’s', ook de stichting Skepsis wil dat omroepen dit soort programma’s niet meer uitzenden.
De berichten brachten zoveel verschillende reacties teweeg dat er besloten werd een poll aan te wijden, waarbij de vraag werd gesteld ‘Wat vind jij van programma’s als Astrotijd en AstroTV?’.

Lees ook:Spiritualiteit hielp Ingrid Betancourt overleven
Lees ook:De Spiritualiteit.blog.nl-hoogtepunten van juli 2007
Lees ook:De Spiritualiteit.blog.nl-hoogtepunten van maart 2008
Lees ook:Vraag ‘Ben jij gelovig?’ levert veel discussie! (+ de poll-uitslag)
Lees ook:Nieuw op spiritualiteit.blog.nl: Column Heks Layla

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>