Boekrecensie: 100 spirituele plekken die je gezien moet hebben

Al sinds haar eerste boek ‘Heks’ ben ik fan van de spirituele belevenissen van Susan Smit. Naar haar laatst verschen reispocket ’100 spirituele plekken die je gezien moet hebben’ was ik dan ook erg nieuwsgierig geworden. De titel van het boekje zegt het al: Susan Smit geeft van 100 plekken over de hele wereld haar beschrijving en spirituele belevenis. Ronddwalen in een spiritueel labyrint in een uithoekje van Aruba, een pelgrimstocht op de Glastonbury Tor in Engeland, scheuren in een jeep door de Afrikaanse Great Rift Valley… het lijkt wel of deze dame overal is geweest!

En dat leverde een leuk boekje op. Er staan inderdaad hele interessante plekken in beschreven. Bij sommige ben ik al geweest, van andere heb ik al jaren de intentie om er nog eens heen te gaan. En de rest? Die kende ik of wel, of nog niet, maar ik wil er zeker ooit nog eens heen, na het lezen van de ervaringen van Susan.

De 100 spirituele plekken zijn geordend per land en deze staan op alfabetische volgorde. Ideaal dus, als je even snel wat op wilt zoeken. En met enkele handige tips van de schrijfster en een wereldkaart waar de plekken op zijn aangegeven, kun je zelfs je eigen pelgrimstocht organiseren.

Ik vond de inhoud van het boekje erg interessant, voorbij het plannen van een volgende vakantie, maar ook voor als je er af en toe op uit wilt om iets bijzonders te bezoeken. De beschrijvingen van de 100 spirituele plekken zijn erg prettig om te lezen. Je leert over elke plaats wat de oorsprong ervan is en door de manier van schrijven krijg je ook echt zin om er zelf naartoe te gaan. De persoonlijke belevenis van de schrijfster is een erg welkome toevoeging aan een reisgids, moet ik zeggen.

100 spirituele plekken die je gezien moet hebben van Susan Smit bestel je op Bruna.nl.

Lees ook:Susan Smit te gast in bibliotheek Wijhe
Lees ook:Opnieuw lezing Susan Smit
Lees ook:Donderdag lezing Susan Smit
Lees ook:Nieuwe versie van Susan Smit’s ‘Wijze Vrouwen’
Lees ook:‘Wijze Vrouwen’ verschijnt in pocketuitvoering

1 Reacties // Reageer

One thought on “Boekrecensie: 100 spirituele plekken die je gezien moet hebben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>