Een spirituele en aardse band met je kind

Vanaf de dag dat ze geboren zijn zorg je voor je kinderen. En deze zorg houdt nooit op, ook niet wanneer ze volwassen zijn en zelfs niet na je overlijden. De liefde voor je kinderen is onvoorwaardelijk en dat blijft voor eeuwig zo.

spirituele_band

Kinderen, het kunnen monsters zijn en tegelijkertijd de liefste mensen op aarde. Hoewel je je soms misschien wat aan ze ergert, blijf je altijd van ze houden. En in deze mensen zie je je eigen gedrag gespiegeld worden, je ziet dat ze jouw voorbeeld altijd volgen. Je kinderen leren je nieuwe dingen over jezelf, iedere dag opnieuw.

Twee banden

Wat veel mensen niet weten, is dat je twee banden met je kind ontwikkelt. Allereerst maak je een zielenband met je kleine. Dit is de verbinding op spiritueel niveau, die vaak zuiver en puur van kern is. Deze verbinding gaat echter niet altijd goed, wat kan resulteren in onbegrip tussen het kind en de ouder. Je houdt wel van elkaar, maar je voelt je vaak niet begrepen. Dit kan zorgen voor frictie, waardoor je je kind van je afduwt, maar tegelijkertijd toch heel dicht tegen je aan wilt trekken. Kinderen in de pubertijd, worstelen vaak met dit soort gevolgen van een zielenband.

Daarnaast is er de aardse band, waarin je elkaar leert kennen, tolereren, leert omgaan met elkaars verschillen en met elkaars emoties. Het gaat erom dat je elkaar in je waarde laat, want ieder kind heeft een ziel met een persoonlijkheid. Die persoonlijkheid komt niet geheel overeen met de jouwe en dat kan voor wrijving zorgen. Van de twee banden is deze aardse band dan ook vaak het meest lastig om mee om te gaan. Niemand is immers perfect, dus een goede harmonie hebben en houden is niet vanzelfsprekend. Toch is het belangrijk om genoeg energie te blijven steken in de aardse band met je kind aangezien je nog wel als voorbeeld wordt gezien en dit tevens invloed heeft op hoe je kind later zelf met andere mensen omgaat. Wil je bijvoorbeeld dat je kind socialer wordt, geef dan zelf het goede voorbeeld.

De twee banden maken dat je onvoorwaardelijk van je kind houdt, ongeacht de eventuele wrijving tussen jullie twee. Kinderen opvoeden is immers niet altijd even gemakkelijk, maar geeft je wel veel waardering, nu of later.

spirituele_band_2

Ontwikkeling van de band

Je kind wordt volwassen en gaat uit huis. Een moeilijk moment voor menig ouder, want dit betekent dat je iets moet loslaten wat je onbewust toch langere tijd vast hebt kunnen houden. Toch houdt de zorg hier niet bij op. Jij bent vaak de eerste die ze bellen voor advies en dat geef je ze dan ook graag. De liefde die je voelt blijft hetzelfde net als de aardse of spirituele band. De relatie veranderd echter wel waardoor de focus vaak veranderd van harmonie en ontwikkeling naar de meer praktische zaken. Het kind leert zelf in zijn volwassen leven door op sociaal vlak en vraagt nog om raad en advies wanneer het bijvoorbeeld gaat om het regelen van geldzaken. De pure zorg en ook de moeder-energie binnen elke band met je kind blijft bestaan en neemt dus alleen andere vormen aan. Zelfs als jij tachtig bent en je kind inmiddels lang en breed volwassen en zelfstandig is, zal je nog het zorggevoel voor je kinderen blijven houden.

Voor eeuwig en altijd

Bij de dood stopt de aardse band, maar de spirituele band leeft voort. In spirituele vorm blijf je altijd met je kind verbonden en leef je mee in zijn of haar hart. Wanneer een ouder wegvalt  komt het zelfs wel eens voor dat het kind een sterke interactieve band voelt met de overleden ouder. Vaak ervaren peuters dit soort actieve ‘geesten’ wat zich op verschillende manier kan uitten. Vaak vertaald het zich terug in de lessen die je kind met zich meedraagt, de liefde die je je kind gaf en de manier waarop hij of zij met anderen omgaat. Denk maar eens aan je eigen ouders: na hun dood is er aan liefde niets gewijzigd, maar de aardse band is weg. Je hoeft immers niet meer met je ouders om te gaan, ze zo gezegd niet langer te tolereren. En dat hoeven ze ook niet bij jou. Maar je voelt dat ze bij je zijn en daar altijd zullen blijven, ongeacht of ze nu leven of niet.

Tastbaar voor iedereen

De spirituele band is voor iedereen anders. Sommige mensen ervaren deze band na het wegvallen van een dierbare via conversatie of visioenen. In sommige gevallen kunnen mensen dus een ware conversatie ervaren met overleden dierbaren. Met oplossingen kunnen ze niet meer komen, maar ze laten wel weten dat ze van je houden. Anderen zien hun ouders terug in de vorm van tekens, zoals een vlinder. Een signaal van de ouder na de dood, gewoon om te laten weten dat ze er zijn.

Andere ervaren de zielenband alleen bij meer tastbare plekken zoals een begraafplaats of het ouderlijk huis. Mensen kunnen de zielenband ook anders ervaren naar aanleiding van hoe ze op het laatste moment zijn achter gelaten. Bij een lang ziektebed kan er een andere sfeer achterblijven dan wanneer iemand op een hoge leeftijd een natuurlijke dood sterft vanwege ouderdom. Onduidelijkheid over bijvoorbeeld het nalatenschap of de financiële bescherming van de kinderen kan tevens zorgen voor onenigheid en een verstoring teweeg brengen van de zielenband. Om de band op een positieve manier in stand te houden, is het daarom belangrijk dat ook de tastbare zaken voor de nabestaanden goed geregeld worden.

De band met je kind gaat dus nooit helemaal verloren wat de situatie ook is. Het is een band die niet onderschat en juist gekoesterd moet worden. Er is geen goed of fout en een voorkeur voor een spirituele of aardse band is niet mogelijk maar bewustzijn van de sterke punten en mogelijke valkuilen bij de verschillende spirituele connecties is belangrijk.

Ben jij je bewust van de band die je hebt met je kind en hoe ga jij hier mee om?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>