Inzegening festival de 7e hemel door Kardinaal Simonis in AZIZ-couture

Op zaterdag 5 augustus 2006 vindt de opening plaats van het festival de 7e hemel. Het zwoele zomerfestival start met een theatrale ‘processie’ onderauspiciën van de fameuze modeontwerper AZIZ, bekend van de Lonsdale burka. Naast een stoet van schapen, bruiden, bruidegommen, Hari Krisna’s en het 2e elftal van FC Utrecht, sluiten ook alle deelnemende musea zich aan bij de theatrale optocht. Zij verruilen hiermee letterlijk hun ‘eigen huis’ voor een tijdelijk onderkomen in de 7e hemel. De festivallokatie zal worden ingezegend door kardinaal Simonis.

Kardinaal Simonis zegent bij aankomst, gehuld in AZIZ-couture, de festivallocatie in op de Hamburgerstraat. De opening bereikt een climax met een wervelende show op de catwalk waaraan tientallen modellen en performers deelnemen, waaronder Victoria Koblenko en Arie Boomsma. Bij de opening is ook de internationaal befaamde sieradenontwerper Rodrigo Otazu aanwezig vanwege zijn bijdrage aan het festival. U bent van harte uitgenodigd om bij het spektakel aanwezig te zijn.

Rond 18.00 uur gaat de theatrale optocht van start bij Museum Catharijneconvent. Rond 19:15 uur komt de optocht aan op de Hamburgerstraat en gaat tevens de openingsshow van start.

De 7e hemel
Het evenement de 7e hemel komt tot stand in samenwerking met onder andere de gemeente Utrecht, Utrecht Toerisme & Recreatie (UTR) en de Utrechtse horeca. De zeven deelnemende musea zijn: Aboriginal Art Museum, Centraal Museum & dick bruna huis, Geldmuseum, Museum Catharijneconvent, Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement,
Spoorwegmuseum en het Universiteitsmuseum en Sonnenborgh – museum & sterrenwacht. Bij het festival zijn ook Het Utrechts Archief en Volksbuurtmuseum Wijk C te gast. Voor meer informatie over de 7e hemel kunt u kijken op de website.

(Bron: www.de7ehemel.com)
(Bron illustratie: www.de7ehemel.com)

Lees ook:‘Kardinale goedkeuring’ voor Jesus Christ Superstar
Lees ook:Website Maand van de Spiritualiteit 2008 is live
Lees ook:Speciale spiritualiteit-bijlage bij Dagblad Trouw
Lees ook:Boeddhisme Festival in Leiden
Lees ook:Uitvaartdienst voor kardinaal Willebrands

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>