‘Kardinale goedkeuring’ voor Jesus Christ Superstar

Afgelopen vrijdag werd de musical Jesus Christ Superstar bijgewoond door Kardinaal Simonis in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Bij de premiere van dit stuk in 1971 veroorzaakt het heel wat opschudding door de ruige rock-muziek die gecombineerd werd met het onderwerp. Kardinaal Simonis vond het echter een mooie musical.

De beroemde musical/ rockopera van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice was vrijdag voor het eerst te zien in Rotterdam. Kardinaal Simonis was erbij en sprak tevens na afloop met de regisseur en de drie hoofdrolspelers.

Rockmuziek is niet de smaak van de kardinaal, maar hij wist dit vrijdagavond toch wel te waarderen. "Een religieuze beleving had hij echter niet," meldt de Telegraaf van afgelopen zaterdag. "Daarvoor leek de Jezus in de rockopera volgens hem te weinig op ‘Jezus zoals die in het evangelie naar voren komt’."
Simonis vond het bovendien jammer dat de musical slechts over de laatste dagen van het leven van Jezus Christus gaat en niet over zijn gehele leven.

Al met al heeft de kardinaal het naar zijn zin gehad in het Nieuwe Luxor. Hij vindt het geen belediging van Christus of het Christelijke geloof, zoals sommige geestelijken beweren.

(Bronnen: nu.nl en Telegraaf)

Lees ook:Paus Benedictus schrijft boek over Jezus
Lees ook:Waar staat goede vrijdag voor?
Lees ook:Goede Vrijdag
Lees ook:Wat vieren we met Pasen?
Lees ook:Religie steeds meer besproken in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>