Mediteren tussen de boeddhistische monniken

Even helemaal eruit, ontspannen en toch zinvol onderweg. Dat en meer biedt een 10-daagse spirituele reis naar Sri Lanka van Singa Reizen. Het unieke van deze spirituele vakantie is de combinatie van zelf mediteren en kennismaken met de boeddhistische levenswijze.

De reis gaat naar een onbedorven plek midden in de tropische natuur, ver weg van de drukte en het lawaai van alledag. Hotel Tulip of Ceylon wordt gerund door een vriendelijke Nederlandse manager, maar de inrichting en de verzorging zijn authentiek Sri Lankaans. Dat betekent: open, smaakvol en uiterst voorkomend. Ook de spiritueel leraar tijdens je vakantie is een Nederlander. Harry Brockhus (55) volgde de zesjarige opleiding tot begeleider/trainer aan de School voor Zijnsoriëntatie in Utrecht. Hij heeft in Amsterdam een praktijk voor Zijnsgeoriënteerde begeleiding en is de initiatiefnemer van Meditators®, een meditatietraining voor het bedrijfsleven.

Het lichtvoetige programma van de spirituele vakantie van Singa Reizen is gericht op meditatie en op inspiratie. In enkele uren per dag leer je spelenderwijs de Zijnsmeditatie, een dagelijkse zitmeditatie van 20 minuten. Daarnaast maak je persoonlijk kennis met het boeddhisme zoals dat op Sri Lanka dagelijks wordt geleefd. Je gaat bovendien op bezoek bij plaatselijke tempels, ontmoeten boeddhistische monniken en spreken met dorpsbewoners.
Het programma is licht en ontspannen, maar heeft een goed niveau. Dat maakt de reis geschikt voor deelnemers met weinig of geen ervaring op spiritueel gebied, maar ook interessant voor mensen die al wat meer ervaring hebben met bijvoorbeeld meditatie.

Als je meer wilt weten over deze spirituele reis naar Sri Lanka, kun je kijken op de website van Singha Reizen.

(Bron: Singa Reizen)
(Bron illustratie: Singa Reizen)

Lees ook:10-daagse spiritual break in Sri Lanka
Lees ook:Spirituele vakanties
Lees ook:Nieuwe levenskracht opdoen in de herfstvakantie
Lees ook:Spiritueel reizen
Lees ook:Een reis langs de Chakra’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>