10-daagse spiritual break in Sri Lanka

Mediteren tussen de boeddhistische monniken, even helemaal eruit, ontspannen en toch zinvol onderweg. Dat en meer biedt een 10-daagse spirituele reis naar Sri Lanka. Het unieke van deze spirituele vakantie is de combinatie van zelf mediteren en het kennismaken met de boeddhistische levenswijze.

De vakantie vindt plaats op een onbedorven plek midden in de tropische natuur, ver weg van de drukte en het lawaai van alledag. Hotel Tulip of Ceylon wordt gerund door een vriendelijke Nederlandse manager, maar de inrichting en de verzorging zijn authentiek Sri Lankaans. Dat betekent: open, smaakvol en uiterst voorkomend. De kamers zijn eenvoudig, maar schoon en ruim. Het eten is smakelijk en gevarieerd. De staf staat 24 uur per dag voor je klaar.

Ook de spiritueel leraar is een Nederlander. Harry Brockhus (55) volgde de zesjarige opleiding tot begeleider/trainer aan de School voor Zijnsoriëntatie in Utrecht. Hij heeft in Amsterdam een praktijk voor Zijnsgeoriënteerde begeleiding en is de initiatiefnemer van Meditators®, een meditatietraining voor het bedrijfsleven.

Het vakantieprogramma is gericht op meditatie en op inspiratie. In enkele uren per dag wordt spelenderwijs de Zijnsmeditatie aangeleerd, een dagelijkse zitmeditatie van 20 minuten. Daarnaast maakt iedere spirituele vakantieganger persoonlijk kennis met het boeddhisme zoals dat op Sri Lanka dagelijks wordt geleefd. Dit gebeurt aan de hand van bezoeken aan plaatselijke tempels, ontmoetingen met boeddhistische monniken en gesprekken met dorpsbewoners. Er is veel ruimte om ervaringen te delen, individueel en/of in de groep. Tevens wordt er met muziek, visualisatie en lichte oefeningen gewerkt.

Voor meer informatie over deze spirituele reis naar Sri Lanka, kun je een kijkje nemen op de website van Singha Reizen.

(Bron: Singha Reizen)
(Bron illustratie: Singha Reizen)

Lees ook:Mediteren tussen de boeddhistische monniken
Lees ook:Spirituele vakanties
Lees ook:Nieuwe site voor Magische Spirituele Reizen
Lees ook:Spiritueel reizen
Lees ook:Homeopathie op vakantie

1 Reacties // Reageer

One thought on “10-daagse spiritual break in Sri Lanka

  1. Harry Brockhus

    De eerstvolgende reis vindt plaats op 14 februari 2008.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>