TV-tip: nieuwe serie filosofe Stine Jensen

Amsterdam, een jaar geleden. Met haar dochtertje achter op de fiets wordt filosofe Stine Jensen door een auto aangereden en de lucht in geslingerd. Het ongeluk is een schok. Wat als dit het einde was geweest? De klap zet Stine stil en dwingt haar om na te denken over de vraag of ze iets wil veranderen, maar ook of dat mogelijk is. Stines ongeluk vormt het uitgangspunt van de nieuwe vierdelige televisieserie Dus ik ben… er nog, over keuzeangst, spijt en de daaraan gekoppelde levensvragen.

Stine Jensen

Stine’s lichaam is door het verkeersongeluk zwaar op de proef gesteld. Bont en blauw, met een zware hersenschudding is iedere fysieke of geestelijke inspanning teveel. Het lichaam is kwetsbaar. Hoe gaan mensen met die kwetsbaarheid om? In de eerste aflevering gaat Stine te rade bij Shari Parsipoor, die kanker kreeg, en bij militair Edwin de Wolf, die zijn been verloor. Ze consulteert de filosoof Roman Krznaric die een cultuurgeschiedenis schreef over de dag plukken, of te wel carpe diem. Intussen herstelt Stine zelf door te gaan wandelen en begint aan een pelgrimstocht. Op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela ontmoet zij mensen die ook wandelend hun leven overdenken. Met onder andere theoloog en ethicus Frits de Lange.

Dus ik ben… er nog. Vanaf 3 december om 16.10 uur bij Human op NPO 2.

Lees ook:Stine Jensen op zoek naar wortels identiteit
Lees ook:Volle Maan-viering van De Quest
Lees ook:Paranormale voorspelling prins Friso uitgekomen?
Lees ook:Boek: ‘Groeien naar spiritueel inzicht’ (advertentie)
Lees ook:Essay Maand van de Spiritualiteit door Isa Hoes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>