Het boeddhisme ‘live’ ervaren in Tibet en Nepal

Ook in de Westerse wereld groot de belangstelling voor het boeddhisme. Er zijn in Nederland dan ook wel enkele cursussen en workshops op dit gebied, maar geen van deze halen het bij de echte ervaringen uit het oosten. Nu kan men het boeddhisme ‘in het echt’ ervaren in Tibet en Nepal.

Nomad Reizen organiseert in samenwerking met The Experience Principle een unieke 20-daagse reis naar Nepal en Tibet, onder de naam ‘Discover Buddhism’.
De reis begint al in Nederland, waar de reiziger twee workshops Tibetaans Boeddhisme krijgt. Op deze manier maakt men kennis met de verscheidenheid van de Tibetaanse cultuur, boeddhisme en meditatie. Ook krijgt men achtergrondkennis mee om beter voorbereid te zijn op de eigenlijke reis.

Daarnaast bestaat ‘Discover Buddhism’ uit een zesdaags verblijf in een authentiek tibetaans klooster en een negendaagse trektocht door Tibet. Men kan ook kiezen voor de verkorte versie en tot aan de trektocht meereizen.

De reis moet zowel aantrekkelijk zijn voor de ‘beginner’ als de ‘gevorderde’ in het boeddhisme en is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in ander culturen en religies en zich daarin wil verdiepen.

(Bron illustratie: Nomad Reizen)

Lees ook:Spiritueel in Nepal, alleen voor vrouwen
Lees ook:‘Miss Tibet’ eerste documentaire op Bodhitv
Lees ook:Een reis langs de Chakra’s
Lees ook:Filmtip van de maand: Tibet in Song
Lees ook:Boeddhisme Festival in Leiden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>