Filmtip van de maand: Tibet in Song

Tibet in Song is een documentaire gemaakt door Ngawang Choephel. De film viert de traditionele Tibetaanse volksmuziek en verhaalt over de verschrikkelijke geschiedenis van de afgelopen vijftig jaar van culturele onderdrukking binnen een door Chinees gecontroleerd Tibet.
Tibet in Song is niet alleen een film over muziek. De regisseur en voormalig Tibetaans politiek gevangene, Ngawang Choephel, weeft verhalen van schoonheid, verdriet, doorzettingsvermogen en wreedheid door zijn documentaire en toont Tibetaanse muziek op een manier die nooit eerder op film is vastgelegd.
De film toont de schoonheid van de traditionele Tibetaanse volksmuziek en een scala aan volksliedjes uit Tibet passeren de revue zoals liedjes over familie, werk en de schoonheid van het land. Na een schokkende visuele introductie van de vroege dagen van de Chinese invasie en een uitleg van de factoren die ertoe geleidt hebben dat de Dalai Lama is gevlucht in ballingschap in 1959, laat Ngawang Choephel zien hoe de Chinese aanwezigheid de levens van de Tibetanen binnen Tibet beïnvloeden door middel van de muziek.
Deze film is een getuigenis van culturele exploitatie en verzet, inclusief Ngawang’s eigen gevangenneming vanwege het filmen van volksliederen in Tibet en eindigt in een visie op het Tibet van vandaag, een land dat nog altijd wordt geplaagd door Chinese wreedheden, maar dat bereidt is om te vechten voor het bestaan van het eigen culturele erfgoed.
Tibet in Song werd geregisseerd door Ngawang Choephel en bevat originele muziek van Ngawang zelf en een scala aan traditionele volksliedjes gezongen door Tibetanen zelf.
{Voor meer informatie over deze bijzondere film kijk hier, daar kun je ook een trailer zien. Als je Tibet wilt steunen in de strijd tegen de Chinese onderdrukking kijk dan eens bij de International Campaign for Tibet  (ICT) en wordt donateur of vrijwilliger! }
{We zouden het erg leuk vinden als je onze Facebookpagina liked! Blijf op de hoogte van het laatste inspirerende spirituele nieuws en praat mee over onze onderwerpen!}

Lees ook:‘Miss Tibet’ eerste documentaire op Bodhitv
Lees ook:Dalai Lama in Wereldmuseum Rotterdam
Lees ook:The Da Vinci Code ook in China van het doek
Lees ook:Bodhitv is flink aan het uitbreiden
Lees ook:Week van de Acupunctuur 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>