Maarten Doorman over authenticiteit

Op dinsdag 8 januari gaat de vierde avond uit de serie ‘Wat is wijsheid’ over het thema authenticiteit, met Maarten Doorman. Hoe moeilijk is het om jezelf te zijn en te blijven? Steeds sterker klinkt in onze samenleving de roep om echtheid: authenticiteit als hoogste ideaal. Maar wat is echt? Wat betekent authenticiteit? En wat maakt iemand of iets authentiek?

De ‘Wat is wijsheid’-avonden
Tijdens de Wat is wijsheid-avonden in De Nieuwe Liefde (Amsterdam) verdiepen discussieleiders Colet van der Ven en Daan Roovers zich met hun gasten in relevante thema’s, in onderwerpen die iedereen raakt in het hedendaagse leven, van een afstand of van dichtbij. Dat gebeurt aan de hand van de filosofie die zich de laatste jaren mag verheugen in een groeiende populariteit. Niet verwonderlijk want filosofie kan – in een ontzuilde samenleving als de onze – een belangrijke bijdrage leveren aan de bezinning op mens en maatschappij.

Maarten Doorman
Op 8 januari is er een debatavond met filosoof, criticus, dichter en essayist Maarten Doorman en hoogleraar wijsgerige en praktijkgerichte ethiek Joep Dohmen. Onder leiding van journalist Colet van der Ven en tafeldame Daan Roovers, hoofdredacteur Filosofie Magazine. Er zal een muzikale intermezzi plaatsvinden van pianist Wijnand van Klaveren.

Ken jij Maarten Doorman al? Ben jij benieuwd wat zijn antwoord is op de vraag ‘ Wat is wijsheid?’ ?

Lees ook:Maarten Doorman over authenticiteit
Lees ook:Wat is wijsheid?
Lees ook:Tao en Confucius in De Nieuwe Liefde
Lees ook:Beste spirituele boek 2017: ‘Rusteloosheid’
Lees ook:Stine Jensen op zoek naar wortels identiteit

1 Reacties // Reageer

One thought on “Maarten Doorman over authenticiteit

  1. HansV

    Ja, dat vraag ik me nu ook wel eens af, WAT IS WIJSHEID. De roep om echtheid wordt voor mij steeds groter.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>