Tao en Confucius in De Nieuwe Liefde

Op dinsdag 4 december zal de vierde avond uit de serie ‘Wat is wijsheid?’ in De Nieuwe Liefde te Amsterdam, gaan over het thema ‘Tao en Confucius’. Wat kunnen wij in het Westen leren van de filosofie uit het Oosten? Tijdens de Wat is wijsheid-avonden, verdiepen discussieleiders Colet van der Ven en Daan Roovers zich met hun gasten in relevante thema’s, in onderwerpen die iedereen raakt in het hedendaagse leven, van een afstand of van dichtbij. Dat gebeurt aan de hand van de filosofie die zich de laatste jaren mag verheugen in een groeiende populariteit.

Het Chinese taoïsme
In het Chinese taoïsme draait alles om de weg: die ligt niet vast maar vormt zich tijdens het gaan. In het confucianisme daarentegen ligt het accent op moraal, menselijkheid en integriteit: ligt de weg daar wel degelijk vast? Wat kunnen wij leren van deze klassieke Chinese filosofische stromingen? Met o.a. Jan Bor, filosoof, voormalig Zen-Boeddhist en bestuurslid van de stichting Filosofie Oost-West en Jan Flameling, filosoof en docent aan de Internationale School voor Wijsbegeerte.
Column door auteur van Meisje met negen pruiken Sophie van der Stap, die de oosterse filosofie beleefde op reizen door Tibet, Nepal en India en in meditatie centra als Brahma Kumaris en Vipassna.

Op 4 december is het alweer de vierde avond uit de serie ‘Wat is wijsheid?‘ in De Nieuwe Liefde te Amsterdam. De avond vangt aan om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de site van De Nieuwe Liefde.

Wat is wijsheid voor jou?

Lees ook:Maarten Doorman over authenticiteit
Lees ook:Maarten Doorman over authenticiteit
Lees ook:Wat is wijsheid?
Lees ook:Channeling vanuit de vijfde dimensie
Lees ook:School voor Praktische Filosofie en Spiritualiteit bestaat 25 jaar

1 Reacties // Reageer

One thought on “Tao en Confucius in De Nieuwe Liefde

  1. Simone Detiger

    De weg die je denkt te gaan is vaak niet de weg die je werkelijk gaat en wanneer je denkt je weg te zien, zie je jouw weg juist niet.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>