Transformatie & Initiatie in de natuur

Een overgangsrite welke in vele tradities voor komt. Jij doorloopt het proces van afscheid nemen, dood gaan en opnieuw geboren worden. Een intensief gebeuren waarbij je op lichamelijk, geestelijk en spiritueel opzicht op de proef wordt gesteld. Ben jij klaar voor een transformatie in de wildernis? Hoor jij de roep om je pad te volgen? Doe dan mee aan een Vision Quest.

Benjamin Two Bears organiseert in 2008 een Vision Quest, voor diegenen die klaar zijn om het overgangsritueel te ondergaan.

De Quest vindt plaats in een door de deelnemers gekozen natuurgebied, ver van de bewoonde wereld. De reis begint met een Zweethut-Ceremonie om je te reinigen. Daarna gaan de reizigers naar het natuurgebied waar we een basiskamp opslaan. Hier verblijft de groep om de laatste voorbereidingen te treffen.
Als dit is gebeurt, staat elke deelnemer er alleen voor: drie dagen en drie nachten brengt men alleen door. Niemand die aan je trekt, tegen je praat, voor afleiding zorgt, niemand die je tegen houdt. Op een zelf gekozen plek verblijf je in de wildernis, vastend en biddend om een Visioen.
De laatste nacht houdt elke deelnemer een wake in het centrum van zijn of haar Heilige Cirkel, bewust van het sterven van de zon, bewust van de donkere nacht, alleen maar niet verlaten. Dan volgt de dageraad, een nieuwe dag, een nieuw leven.

Een goede voorbereiding is een vereiste, als men serieus is om de Vision Quest te volgen. Daarom komen de deelnemers eerst, van januari tot mei, eenmaal per maand samen op een zaterdagmiddag. Tijdens de bijeenkomsten bereid men zich met de groep voor, praktisch en siritueel. In april wordt er een weekend proefgedraaid.

Voor meer informatie en opgave kun je terecht bij Benjamin Two Bears, telefonisch: 06 30 57 77 51, of via e-mail: [email protected]. Of kijk op de website van Healingpraktijk Sirius.

Lees ook:Vision Quest in 2010
Lees ook:Vision Quest 2009
Lees ook:Ga dit jaar eens op ‘Vision Quest’
Lees ook:Drummen voor Moeder Aarde
Lees ook:Beleef de volheid van de natuur

1 Reacties // Reageer

One thought on “Transformatie & Initiatie in de natuur

  1. Hans Roverts

    Hallo Benjamin,

    Kom net je inwijdings initiatief tegen op spiritualiteit.blog.nl
    Wij hebben op een andere manier de noodzaak aan her-introductie van man-initiaties in Europa opgepakt en pionieren met een eigentijdse manier van inwijden.
    Ik geloof in ‘Survival by co-existance’ en zal geïnteresseerden in jouw opzet binnen ons netwerk doorverwijzen. Wij zouden het fijn vinden als jij onze website http://www.initiatie.eu zou bekijken en eventuele geïnteresseerden uit jouw netwerk zou kunnen doorverwijzen.

    Veel succes met dit waardevolle werk!

    Groet
    Hans Roverts
    Voorzitter http://www.denatuurlijketijd.nl

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>