Word Master in de spiritualiteit

Wil je meer leren over spiritualiteit en religie, maar dan op universitair niveau? Dan kun je terecht bij de Faculteit der Religiewetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Het komende jaar wordt de Master Spiritualiteit (voltijd en deeltijd) in een nieuw jasje gestoken.

De studie van spiritualiteit gebeurt vanuit een interdisciplinaire benadering waarbij 'interne' en 'externe' benaderingen worden gecombineerd. Binnen 'interne' benaderingen worden de spiritualiteit bestudeerd vanuit een 'reflexieve zelfarticulaties'  van de bronteksten, overtuigingen, praktijken, alsook de maatschappelijke en culturele uitingen daarvan. Binnen 'externe' benaderingen worden de spiritualiteit bestudeerd vanuit diverse godsdienstwetenschappelijke, filosofische en sociaalwetenschappelijke disciplines. Daarbij wordt vooral de wisselwerking tussen de spiritualiteit en de diverse maatschappelijke, culturele en religieuze contexten gethematiseerd.

Nieuw is dat de spirituele tradities van de verschillende wereldreligies gethematiseerd worden in vakken als 'concepten van spiritualiteit', 'praktijken van spiritualiteit', 'spirituele teksten in Oost en West', 'geschiedenis van de spiritualiteit', 'hedendaagse cultuur en spiritualiteit' en 'esthetiek van de spiritualiteit'.

Verder neem je deel aan een onderzoeksprogramma, bijvoorbeeld ‘Hervorming Spiritualiteit & Mystiek’ van  Kees Waaijman (hoogleraar spiritualiteit en  Peter Nissen (hoogleraar geschiedenis van het christendom).

(Bron: Faculteit der Religiewetenschappen)

Lees ook:Master in de spiritualiteit
Lees ook:Herman Wijffels over spiritualiteit en duurzaamheid
Lees ook:Filmtip van de maand: Tibet in Song
Lees ook:Religie steeds meer besproken in Nederland
Lees ook:Geloven in vernieuwing: Spiritualiteit, economie en politiek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>