Religie steeds meer besproken in Nederland

"Lang is gedacht dat de rol van religie en geloof in het maatschappelijk leven in Nederland steeds minder belangrijk zal worden. Degenen die dat dachten, zullen hun mening echter moeten herzien." Dit stelt de Telegraaf deze week. Religie en geloof zijn namelijk weer een veelbesproken en bestudeerd onderwerp in Nederland. Dit komt mede door de komst van moslims naar Nederland.

Oude begrippen, zoals secularisatie en scheiding van kerk en staat zijn echter niet meer toereikend om de nieuwe situatie te beschrijven, meldt de Telegraaf.

In het boek Geloven in het publieke domein, dat de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) afgelopen dinsdag publiceerde, proberen meer dan twintig deskundigen aan te geven welke veranderingen zich op het gebied van geloof en religie in Nederland hebben voltrokken en wat die voor de overheid kunnen betekenen.
Harry Kunneman, hoogleraar aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht, constateert dat het debat over religie en levensbeschouwing in het publieke domein in het teken staat van begrippen en feiten uit de geschiedenis die niet meer van toepassing zijn, maar nog steeds hun donkere schaduw over het debat werpen.

(Bron: de Telegraaf)

Lees ook:Debat vrouwen en spiritualiteit
Lees ook:Kaartspel moet kennis religie thuiszorgwerkers opkrikken
Lees ook:Vanaf vandaag oficieel online: Religie.blog.nl
Lees ook:Gordon gelooft er niet meer zo in
Lees ook:Britse aartsbisschop tegen inmenging overheid bij religieuze uitingen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>