“Jezus had een vrouw”

Uit een vierde-eeuws geschrift zou blijken dat Jezus mogelijk een vrouw heeft gehad. Hoogleraar Karen King van Harvard University, zegt dat de tekst een dialoog bevat waar Jezus spreekt over “mijn vrouw”. Dit liet The Guardian deze week weten. De vrouw zou Maria hebben geheten. Volgens King is het niet noodzakelijk dat Jezus en Maria waren getrouwd.

Discussie
Het Koptische geschrift zou een kopie van een evangelie zijn, afkomstig uit de collectie van een anonieme verzamelaar. King hielp met het vertalen van het fragment en presenteerde het op een conferentie van Koptische experts in Rome.
Volgens King is in de christelijke traditie lang aangenomen dat Jezus ongehuwd was, alhoewel daar geen historisch bewijs voor is. Deze aanname staat dan al langer ter discussie.

Lees verder op Nu.nl.

Denk jij dat Jezus een vrouw had?

Lees ook:Overschot Thomas A Kemper naar nieuwe rustplaats
Lees ook:2 februari: Maria Lichtmis
Lees ook:Ontdek de Maria Magdalena in jezelf
Lees ook:Diepgaande vernieuwing Kerk ter bestrijding van misbruik
Lees ook:Verzamelaar ontkracht mythes Boeddhabeelden

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on ““Jezus had een vrouw”

 1. M. de Winter

  Ja, Jezus Christus had een vrouw, Maria Magdalena. Ook is bij doorgewinterde tussen-de-regels-lezers bekend dat zij samen tenminste twee kinderen hadden, zoon Xzullr (een voorhuwelijks kind dat later toe trad tot een ander, niet-abrahamisch geloof) en dochter Sarah (die met haar moeder na de terechtsstelling van de politieke terrorist Jezus naar Frankrijk vluchtte en oermoeder van een Frans/Britse sekte zou worden). Dit alles werd in de bijbelse geschiedenis weggemoffeld, net als Maria’s verleden als prostituee. Grondige research door hedendaagse intellectuelen (onder wie topschrijver Dan Brown) kan door het Vaticaan onmogelijk als fictie afgedaan blijven worden en herziening van bijbelse dogma’s weet zich aanstaande.

    /   Reply  / 
 2. M. de Winter

  Feit is dat Dan Brown zich na zijn bezoek aan het vernieuwde Rijksmuseum liet ontvallen daar iets getroffen te hebben dat zijn vermoeden bevestigde. Omdat Brown al eerder het bestaan van Sarah betoogde ligt het voor de hand dat zich in Amsterdam de link naar de dochter van Jezus Christus bevindt. Ik denk te weten welke. Mijn tip: zoek niet onder de schilderijen.

    /   Reply  / 
 3. E. M. Osdorper

  Ik kan hier alleen de gebeeldhouwde figuur Atlas bedenken, een hoogtepunt in het oeuvre van de geniale beeldhouwer Adriaen de Vries (1556-1626), wiens werken het paleis van de Habsburgse keizer Rudolf II in Praag sierden. De schrijver Wladimir Arn is half Tsjechisch, en liet zich voor zijn verzonnen godsdienst Xzemenisme mogelijk door dit beeldfiguur met de bolvormige Aarde op diens rug inspireren. Xzemenisme is het geloof rond de aardgod Xzyrr, die Jezus’ zoon Xzullr tot zijn belangrijkste profeet maakte. Xzullr (zo wil het verhaal) onderkende de meetkundige superkrachten van het fenomeen bolvorm. Maar goed, ik kan hier dus alleen de link naar de zoon i.p.v. naar de dochter van Jezus maken, mogelijk dat Dan Brown al een vertaling van dit boek tot zijn beschikking had. Het zou trouwens niet de eerste keer zijn dat Dan Brown onverholen aan het stelen sloeg, wie het boek “Holy Blood, Holy Grail” van Michael Baigent, Richard Leigh en Henry Lincoln las, weet genoeg. Puur plagiaat van de dus onterecht bewierookte Dan Brown!

    /   Reply  / 
 4. L. Koenen

  Steeds meer lees ik over de mysterieuze Xzullr, ook wel Tzadok genoemd, en over het xzemenisme. Ik heb stellig de indruk dat het Vaticaanse belang iets voor ons probeert af te schermen.

    /   Reply  / 
 5. Niklas

  Waar kan ik dat van die Sarah en Xzullr vinden?

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>