Diepgaande vernieuwing Kerk ter bestrijding van misbruik

Paus Benedictus XVI heeft maandag gepleit voor een “diepgaande vernieuwing” van de Rooms-Katholieke Kerk. “Alleen zo kan naar zijn mening het seksueel misbruik van minderjarigen door geestelijken worden bestreden”, was hierover te lezen op Nu.nl.

Maandag is in Rome een kerkelijke conferentie over het misbruik geopend. De Paus liet hier in een boodschap aan de deelnemers weten dat de kerk toe is aan diepgaande vernieuwing op meerdere niveaus. De grootste prioriteit voor de christelijke gemeenschap moet zijn dat de slachtoffers weer geheel mens worden in plaats van louter misbruikslachtoffer.

De conferentie duurt nog tot donderdag. Er nemen bisschoppen uit 100 landen aan deel, waaronder Nederland. Ons land wordt vertegenwoordigd door hulpbisschop Ted Hoogenboom van het aartsbisdom Utrecht.

Lees het hele artikel ”Paus pleit voor diepgaande vernieuwing kerk” op Nu.nl.

Geloof jij dat diepgaande vernieuwing van de kerk zal bijdragen aan de bestrijding van seksueel misbruik door geestelijken?

Lees ook:Centrum tegen misbruik geestelijken
Lees ook:Paus: kerk moet seksschandalen voorkomen en vertrouwen herstellen
Lees ook:Hoog oplopend conflict tussen China en het Vaticaan
Lees ook:Intriges Vaticaan zware belasting voor Paus Benedictus XVI
Lees ook:Bischoppen willen media meer evangeliseren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>