Ontdek de Maria Magdalena in jezelf

Tweeduizend jaar werd haar gezicht verborgen. Op 10 juni gaat dit gezicht weer ontsluierd worden, aan de hand van de workshop ‘Ontdek de Maria Magdalena in jou’. Deze wordt georganiseerd door Christine Pannebakker en Anne-Marie Wegh in de eeuwenoude St. Bonifatiuskerk in Horssen. Onder het toeziend oog van heiligen, omzoomd door wonderschone natuur.

Maria Magdalena
Eeuwenlang is Maria Magdalena afgeschilderd als een zondares, een prostituee. Dit beeld is vooral ontstaan doordat de bijbel zegt dat uit haar zeven demonen waren gedreven. Inmiddels beseffen steeds meer mensen dat de verhalen in de evangeliën niet altijd letterlijk genomen moeten worden.
Maria Magdalena is geen ‘gevallen vrouw’, maar een hoge ingewijde. Een vrouw ‘die het Al kende’. Die een belangrijke rol speelde in het leven van Jezus, en na zijn dood in de vroegchristelijke gemeenschap. Een bijzondere vrouw in een door mannen gedomineerde cultuur.

Ontdek de Maria Magdalena in jou
Op deze dag kun je via Maria Magdalena je eigen vrouwelijke kracht, je vrouwelijke rollen en je vrouwelijke zelf te ontdekken. Je kunt contact maken met je ware wortels en in het leven van nu tot volledige bloei te komen.
Het wordt een dag vol rituelen in een sprookjesachtig mooie omgeving. Maak kennis met de oude mysterietradities en laat je meenemen op de inwijdingsweg. Kijk hier voor meer informatie over de dag.

(Bron illustratie: Wikipedia)

Ken jij de Maria Magdalena in jou al?

Lees ook:Maria Magdalena Festival in Zuid-Frankrijk
Lees ook:Maria Magdalena Festival van de Lage Landen
Lees ook:Ton van der Kroon geeft lezing over Maria Magdalena
Lees ook:Tweede Maria Magdalena Festival
Lees ook:Mercedes Kirkel komt naar Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>