Grootste bedevaart ter wereld begonnen

Allahabad, IndiaIn het Indiase Allahabad is woensdag het grootste religieuze festival ter wereld begonnen. Vele miljoenen hindoes verzamelen zich in de stad om een ritueel reinigingsbad te nemen in de heilige rivier Ganges.

Naar schatting 50 miljoen gelovigen doen gedurende het 45 dagen durende Kumbh Mela de stad aan. De autoriteiten hebben meer dan 50.000 agenten ingezet om het festival in goede banen te leiden. ,,Het controleren van de menigte is onze belangrijkste prioriteit nu we alleen al tot 10 miljoen mensen op woensdag verwachten'', aldus de organisator.

Een volledige Kumbh Mela, waarbij de mythische slag wordt herdacht waarbij goden en demonen vochten om de beker met de nektar van onsterfelijkheid, heeft eens in de twaalf jaar plaats. De bedevaart naar Allahabad wordt eens in de zes jaar gehouden. Door een reinigend bad te nemen in de Ganges hopen gelovigen hun zonden weg te spoelen en te ontsnappen aan de constante cyclus van reïncarnatie.

(Bron: ANP)

Lees ook:Maharishi Yogi ritueel verbrand
Lees ook:Meer gelovigen in China dan autoriteiten denken
Lees ook:De Spiritualiteit.blog.nl-hoogtepunten van januari 2007
Lees ook:Goden en Godinnen op Spiritualiteit.blog.nl
Lees ook:Sjamanistisch Festival in Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>