De Spiritualiteit.blog.nl-hoogtepunten van januari 2007

De Spiritualiteit.blog.nl-hoogtepunten van januari 2007.
Vandaag beginnen we met de belangrijkste Spiritualiteit.blog.nl-hoogtepunten van 2007. Van elke maand van het afgelopen jaar heb ik de leukste, belangrijkste of meest spraakmakende punten nog eens voor je op een rijtje gezet. Eerst de hoogtepunten van januari 2007.

In januari was er veel religieus-spiritueel nieuws te lezen op Spiritualiteit.blog.nl. Dat daar behoefte aan was bleek onder ander toen we bij Blog.nl een collega erbij kregen: David Slager van Religie.blog.nl. Jammergenoeg bleek het bijhouden van dit blog toch meer werk dan david had gedacht en is hij nu op zoek naar een vervanger.

Maar ook op Spiritualiteit.blog.nl verscheen in januari regelmatig religieus-spiritueel nieuws. Zo verkondigden de Britten dat Religie meer kwaad zou doen dan goeds. Dit bleek uit peiling van het Britse dagblad The Guardian en het Britse onderzoekbureau ICM.

Op woensdag 3 januari begon het grootste religieuze festival ter wereld begonnen in het Indiase Allahabad. Met naar schatting 50 miljoen gelovigen was dit de grootste bedevaart ter wereld.

Ook voor de religieuze jongeren was januari een goede maand. In Harderwijk werd bijvoorbeeld een nieuwe kerk voor jonggelovigen geopend. Onder de naam Fellowship werd er een kerkelijke gemeente opgericht voor pas bekeerde mensen, door de internationale zendingsorganisatie Touch, Reach and Impact The Nations (TRIN). Het bericht op dit blog lokte een groot aantal reacties uit. Er werd bijvoorbeeld gezegd dat Mattheus van der Steen, oprichter van TRIN, eerder de leiding had over een opkomende sekte. Maar ook over het geloof zelf werd goed gediscussieerd op Spiritualiteit.blog.nl. Dit bleek het hele jaar nog veel meer te gebeuren.

Lees ook:Britten: religie doet meer kwaad dan goed
Lees ook:Spiritualiteit.blog.nl vandaag officieel online
Lees ook:De Spiritualiteit.blog.nl-hoogtepunten van januari 2008
Lees ook:Spiritualiteit-blog bestaat 1 jaar!
Lees ook:Wist je dat…

1 Reacties // Reageer

One thought on “De Spiritualiteit.blog.nl-hoogtepunten van januari 2007

  1. Els

    Kijk maar of je het wilt, zo ja dan hoor ik het wel.
    Gr Els

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>