Meer gelovigen in China dan autoriteiten denken

Driehonderd miljoen Chinezen noemen zich gelovig. Dat concluderen twee hoogleraren uit een onderzoek van de pedagogische hogeschool van het oosten in Shanghai. Daarvoor zijn 4500 mensen ondervraagd. Dat heeft de regeringsgezinde Engelstalige krant China Daily woensdag gemeld.

De communistische autoriteiten in Peking gaan tot nu toe uit van 100 miljoen gelovigen. Als het aantal van 300 miljoen klopt, rekent 31,4 procent van alle Chinezen zich tot een geloof. De meesten van hen, 200 miljoen, zijn boeddhist, taoïst of aanhanger van een traditionele godsdienst als het geloof in de Drakenkoning.

Ook het christendom heeft zijn aanhang flink zien groeien. Volgens de officiële cijfers steeg het aantal christenen van minder dan tien miljoen aan het eind van de jaren negentig tot zestien miljoen in 2005, maar volgens het onderzoek zou 12 procent van alle Chinezen, ongeveer veertig miljoen, de leer van Jezus Christus volgen. Volgens China Daily is het onderzoek het tot dusver grootste in China over religie.

(Bron: ANP)

Lees ook:Weinig weblogs over spiritualiteit
Lees ook:Doe mee met de stiltemeditatie op het Museumplein op 11 januari
Lees ook:Russen geloven massaal in God
Lees ook:Dalai Lama komt naar Nederland
Lees ook:Geboortegolf in het jaar van de draak

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>