Indiase priester op missie in Nederland

De uit India afkomstige pater Benjamin Simon (33) is sinds twee jaar, op uitnodiging van het bisdom Den Bosch, in Nederland. Vandaag staat hij met een interview in het Eindhovens Dagblad.

In juni 2004 kwam pater Simon naar Nederland. Na een half jaar nam hij zijn intrek in Mierlo-Hout, van waaruit hij vervangend werk deed in de hele regio. Zo leidde hij missen in Lieshout, Aarle-Rixtel, Beek en Donk en verschillende Helmondse parochies. Ook trad hij regelmatig op als vervanger van pastor Spiertz sinds zijn vertrek uit Brouwhuis-Rijpelberg in mei dit jaar.

Pater Simon vindt zijn parochianen zeer vriendelijk, maar het valt hem op dat christenen in Nederland niet massaal naar de kerk gaan. Volgens hem komt dat simpelweg omdat ze het te druk hebben.

Inmiddels zijn er vijf collega’s uit India in het bisdom aan het werk. Ze zien elkaar elke maand. Eens per jaar gaat pater Benjamin terug naar India. Deels als vakantie, maar ook om examens te doen voor zijn studie economie, die hij in zijn vaderland volgt. "Als priester in Nederland heb ik daar misschien niet zoveel aan. Maar mijn congregatie heeft wel economen nodig," zegt hij hierover in het Eindhovens Dagblad.

Klik hier voor het hele artikel in het Eindhovens Dagblad.

(Bron: Eindhovens Dagblad)

Lees ook:Waarom we onszelf zoeken, maar niet vinden
Lees ook:Bisdom Den Bosch waarschuwt voor oplichterspaar
Lees ook:Jezus niet centraal in Bijbels Openluchtmuseum
Lees ook:De Paters van de Heilige Harten
Lees ook:Bisdom Den Bosch geeft malaise toe

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>