Bisdom Den Bosch waarschuwt voor oplichterspaar

Het bisdom Den Bosch waarschuwt op haar website voor een oplichtersechtpaar. Een pastor seinde het bisdom in nadat hij door een man en vrouw was benaderd. Zij vertelden hem dat ze gestuurd waren door het bisdom en vroegen de pastor om honderd euro.

De pastor geloofde het echtpaar en gaf hen het geld. Hij kreeg een telefoonnummer van het echtpaar, dat echter van een andere familie bleek te zijn.

De oplichters schijnen ook actief te zijn in de bisdommen Rotterdam en Haarlem. Het echtpaar, van ongeveer 50 jaar oud, stelt zich voor onder de namen Janssen, De Vries, Van Egmond of Pietersen.

Lees ook:Bewust Haarlem Markt op zondag 7 september
Lees ook:Indiase priester op missie in Nederland
Lees ook:Bisdom Den Bosch geeft malaise toe
Lees ook:Spiritueel warenhuis India
Lees ook:Seks challenge: Nog meer pret in bed?

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Bisdom Den Bosch waarschuwt voor oplichterspaar

  1. Karla

    Jammer dat er zelfs in de religieuze wereld dit soort mensen zijn…

      /   Reply  / 
  2. nar

    Oplichters-echtpaar nu in bisdom Den Bosch actief

    In navolging van het bisdom Rotterdam en het bisdom Haarlem is nu ook in het bisdom Den Bosch een oplichters-echtpaar actief. Een pastoor meldde dit aan het bisdom en kreeg het advies om aangifte te doen bij de politie.

    Het gaat om een dame en heer van rond de 50 jaar. Ze stellen zich voor onder de namen Janssen, De Vries, Van Egmond en Pietersen. Ze vragen om € 100,- te mogen lenen, omdat ze bij vertrek voor hun vakantie een tas met spullen zouden zijn vergeten. De man ondertekende een schuldbekentenis, gaf een telefoonnummer en was verder heel voorkomend. De man gaf te kennen dat hij door het bisdom was doorverwezen naar de betreffende pastorale beroepskracht. De oplichters beroepen zich op gegevens uit de Naamlijst van het betreffende bisdom. Wanneer het oplichters-echtpaar bij parochies aanklopt vraagt het bisdom daarvan melding te doen via 073-6125488 en zelf aangifte te doen bij de politie.

    Hoe wereldvreemd moet je als pastor/geestelijk zijn om in zulke doorzichtige, weinig creatieve trucks te trappen ?

    Vraag naar legitimatie, controleer het telefoonnummer.

    Hoe naief en goedgelovig kan een mens zijn.
    Kweek eens een dosis kritisch vermogen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>