Jezus niet centraal in Bijbels Openluchtmuseum

Het Bijbels Openluchtmuseum gaat een eigenzinnige en moderne koers. Vier jaar na een harde aanvaring met bisschop Hurkmans. "Het museum ’stapt uit zijn rijke roomse verleden’, maar ondertussen woekert het conflict met het bisdom Den Bosch onverminderd voort." Dit meldt het Brabants Dagblad van vandaag.
De bisschop vindt dat Jezus Christus weer een centrale plaats in het Bijbels Openluchtmuseum moet krijgen.

Jezus Christus moet weer een centrale plaats krijgen in het Bijbels Openluchtmuseum in Heilig Landstichting, verordonneerde bisschop Hurkmans in 2002. "Een voorstelling met Jezus in een timmerwerkplaats of diens doop in de Jordaan, zoiets achtte hij niet meer dan passend in het museum bij Nijmegen, dat onder zijn bisdom Den Bosch valt," meldt het Brabants Dagblad.

Vier jaar nadat bisschop Hurkmans dit voorstel bij het museum neerlegde heeft Jezus Christus hier nog steeds geen hoofdrol gekregen. Onlangs liet het museum zelfs weten een moderne koers op te gaan en uit haar ‘rijke roomse verleden’ te stappen. Vanaf 20 maart 2007 zal het zelfs Museumpark Orientalis gaan heten.

Voor het hele artikel, klik hier.

(Bron illustratie: Bijbels Openluchtmuseum)

Lees ook:Bisdom Den Bosch geeft malaise toe
Lees ook:Priester Antoine Bodar enkele weken in Nederland
Lees ook:Bijbels Openluchtmuseum krijgt nieuwe naam
Lees ook:Bijzonder beroep: Helderziende
Lees ook:Bisdom Den Bosch waarschuwt voor oplichterspaar

1 Reacties // Reageer

One thought on “Jezus niet centraal in Bijbels Openluchtmuseum

  1. Iris

    Hoewel ik niet weet wat die organisatie precies van plan, vind ik het wel jammer als ze het Bijbels karakter nog meer achter zich zouden laten.
    Ik ben er als kind één keer geweest. Het ging niet over geloof an sich. Maar je leerde er veel over het leven in de Bijbelse tijden en landen. De Bijbel was hierbij een rode draad. Waarom zou je dat weghalen?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>