Veel scholen willen godsdienst als examenvak

Zo’n veertig procent van de protestants-christelijke scholen is van plan om godsdienst als examenvak voor havo en vwo in te voeren vanaf augustus 2007. deze schatting werd gemaakt door Paul Boersma, adviseur van de Besturenraad, de organisatie van het Christelijk onderwijs.

Woordvoerder Gerrit-Jan Meulenbeld van de Nederlandse Katholieke Schoolraad (NKSR) schat dat een kwart tot 30 procent van de katholieke scholen dezelfde stap zal zetten.

Boersma en Meulenbeld vinden het aantal scholen dat heeft aangekondigd godsdienst tot een examenvak te willen maken, behoorlijk groot, zeker gezien het feit dat daarvoor de nodige inspanningen vereist zijn.
Het meest gehoorde argument is volgens Boersma dat christelijke scholen met de invoering van het nieuwe examenvak aan de samenleving kunnen laten zien dat godsdienst en levensbeschouwing van belang zijn.

(Bron: De Telegraaf)

Lees ook:Bischoppen willen media meer evangeliseren
Lees ook:Vrijheid van Godsdienst wereldwijd in gedrang
Lees ook:Meer gelovigen in China dan autoriteiten denken
Lees ook:Russen geloven massaal in God
Lees ook:Paus: kerk moet seksschandalen voorkomen en vertrouwen herstellen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>