Vrijheid van Godsdienst wereldwijd in gedrang

De vrijheid van godsdienst is wereldwijd in het gedrang – in bijna 60 procent van alle landen. Blijkt uit onderzoek in opdracht van Kerk in Nood. Het rapport over de ontwikkelingen in de afgelopen twee jaar geeft een duidelijk signaal aan religieuze leiders en aan regeringen om de inperking van godsdienstvrijheid niet langer te negeren.

vrijheid van godsdienst

Het rapport Vrijheid van Godsdienst in de Wereld 2014 schetst verontrustende trends voor gelovigen in 116 van de 196 landen in de wereld (59%). De journalisten, onderzoekers en commentatoren die meewerkten aan het rapport komen tot de conclusie dat veranderingen in de vrijheid van godsdienst bijna altijd in negatieve zin waren. Het rapport beschrijft de situatie van alle religieuze groepen en de gebeurtenissen van het najaar van 2012 tot de zomer van 2014. In 55 landen (28%) is de vrijheid van godsdienst ingeperkt. Slechts 6 van de 196 landen – Iran, Verenigde Arabische Emiraten, Cuba, Qatar, Zimbabwe en Taiwan – kennen enige verbetering. Maar in 4 van deze landen kennen een of meer geloofsgroepen nog steeds een ‘hoog’ of ‘gemiddeld’ niveau van vervolging of discriminatie.

Het volledige rapport Vrijheid van Godsdienst in de Wereld 2014, dat in diverse talen wordt gepubliceerd door Kerk in Nood, is hier online beschikbaar.

Bron: Kerk in Nood

 

Lees ook:Miss Bikini World verkiezingen in Boeddhistische tempel
Lees ook:Conferentie voor geestelijke bedienaren in Nederland
Lees ook:Internetpiraten hebben eigen godsdienst
Lees ook:Hoog oplopend conflict tussen China en het Vaticaan
Lees ook:Hoe ontdek je goede NLP? Gratis rapport

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>